Online marketing i zašto je to važno (i za 'Mate i sinovi' d.o.o.)

online marketingInternet je medij budućnosti (sadašnjosti, op.ur) pa se sve više kompanija okreće digitalnom marketingu. Svi su online, a poduzeća koja nemaju profil na Fejsu, Twitteru ili nekom drugom društvenom servisu totalno su out. Informacijska tehnologija više nije rezervirana samo za IT stručnjake. Tržište se dinamično razvija, a inovacije na tom području događaju se iz dana u dan. Bilo bi potpuno suludo ne iskoristiti prednosti koje nam IT nudi. Posebno se to odnosi na kompanije koje žele držati korak s tržištem i pratiti trendove te biti uspješne. IT postaje sve važniji, i to ne samo za marketing, već i za sve ostale odjele u poduzeću - od proizvodnje, ljudskih potencijala pa sve do logistike jer pojednostavljuje poslovne aktivnosti i povećava produktivnost, i što je najvažnije, omogućuje blisku povezanost i komunikaciju sa klijentima i poslovnim partnerima ...

DIGITALNI MARKETING

Želite biti "zvijezda" društvenih medija? Evo pet savjeta kako!

Izvor: Inc.com, Poslovni dnevnik

Bez obzira na to o kakvoj se kompaniji radi, društveni mediji omogućuju veću prisutnost tvrtke na tržištu i poboljšanje imidža samog proizvoda odnosno usluge jer poboljšavaju komunikaciju s potrošačima te u trenutku rješavaju sve njihove brige i probleme.

Inc.com donosi vam 5 savjeta koji će vam pomoći da ostvarite rast i postanete zvijezda društvenih medija:

online marketing

1. Ponašajte se poput studenata

Živimo u dinamičnim vremenima i nema nikakvih naznaka usporavanja. Najbolji se marketinški stručnjaci ponašaju poput nadobudnih studenata i tinejdžera: stalno su u potrazi za novim informacijama, prate razvoj najnovijih tehnologija, u toku su s trendovima i oduševljeno promatraju svijet oko sebe.

Ne možete biti dobar stručnjak ako živite u kutiji i ne pratite što se dešava oko vas, to neće pokopati samo vas, već i vašu tvrtku. Stoga, budite u toku stalno i svugdje jer to je jedini recept koji vas može odvesti prema gore.


2. Motivirajte svoj tim

Da biste izbjegli status quo, konstantno trebate raditi na inovacijama, promjenama i poboljšanju poslovnih procesa. Provodite "brainstorminge" unutar svog tima kako bi došli do najboljih rješenja jer ponekad upravo od zaposlenika dolaze najkreativnije ideje.

Stoga, potičite svoje zaposlene, ali nemojte se ustručavati "gurnuti ih natrag" ukoliko su ideje koje predlažu loše ili neprimjerene.


3. Pronađite partnera

Danas je teško ostati inovativan. Kako biste iskoristili sve mogućnosti najnovijih marketinških rješenja i tehnoloških dostignuća, dobro pogledajte oko sebe i potražite partnera s kojim biste mogli surađivati i zajednički djelovati na tržištu.

Nije isključena ni mogućnost partnerstva s konkurencijom jer sinergijsko djelovanje vrlo često ostvaruje bolje uspjehe nego individualni nastup.


4. Razvijte i implementirajte politiku društvenih medija

Kako biste potaknuli sve zaposlenike u kompaniji da se koriste prednostima društvenih medija, potrebno je uvesti neka pravila. Politika društvenih medija trebala bi detaljno precizirati kada i kako se smiju koristiti društveni mediji, koje se informacije i sadržaji smiju dijeliti, kao i sankcije za one koji ne poštuju ta pravila.


5. Budite oprezni

Postoje brojne napredne tehnike u marketingu i tehnologiji, kao što su mobilne aplikacije, video, društveni mediji, umjetna inteligencija i sl. No to ne znači i da ih morate koristiti baš sve.

Najčešće nećete imati dovoljno vremena, novaca ni ostalih resursa za primjenu svih tih rješenja, stoga odaberite samo ona koje su najprikladnija za područje u kojem poslujete. Da biste postali uspješan digitalni markentigaš, morate znati kako uskladiti brzinu usvajanja novih trendova s onim što je najbolje za vaše poslovanje.

Oni koji su spremni na rizik, obično na putu nailaze i na poteškoće koji im otežavaju uspjeh, no to nije razlog za odustajanje.

Povezani članci

Who's Online

We have 325 guests and no members online