Od avanture do kulture

Split je svoje turističke adute za posezonu udružio sa susjedima u Omišu i na otoku Šolti, objedinjujući projekt raznolikosti priobalja i otoka i nudeći ga tako uobličenog gostima željnim drugačije i originalne, ne industrijske, nego sofisticirane i dobro izbrušene ponude. Sve to trebalo bi svemu onome što Split već jest stvoriti dodanu vrijednost, a malim turističkim biserima Šolte i kamenim ljepotama Omiša omogućiti novi izlazak prema tržištu...

SPLITSKA RIVIJERA

Od avanture do kulture

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Foto: Denis Fistanić, Cropix  drugi
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Ujedinili smo najbolje turističke proizvode iz svake destinacije pod zajedničkim nazivom “Splitska rivijera” čime se zaokružila ponuda destinacije koja zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih suvremenih turista.U početnoj fazi kandidature Splitska rivijera kreirala je pet ključnih proizvoda: kulturu, nautički turizam, kongresni turizam, enološka i gastronomska ponuda te sportsko-rekreacijski turizam - pojašnjava Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Splita i koordinatorica projekta.

"Rivijera kulture“ tako u svojem programu osim kulturnih atrakcija Splita, Omiša i otoka Šolte, uključuje brojne manifestacije glazbenog, dramskog i vjerskog predznaka koje se odvijaju u vremenu posezone, kao što su Mag festival, Montreux jazz festival, Split film festival, Likovna kolonija Eugen Buktenica, Večeri folkora u Omišu.

omiš

Taj proizvod logično nadopunjuju muzeji, galerije, kazališta i ostale kulturne ustanove, a cijela priča zaokružena je tematskim smještajnim objektima sagrađenim u samom srcu Dioklecijanove palače.

Nautički turizam baziran je na marinama u Splitu i na otoku Šolti. Kongresni turizam baza je za treći proizvod Splitske rivijere. Eno-gastronomska ponuda Splitske rivijere temelji se na tradicionalnim okusima i autohtonim sortama vina.Osim bogate restoranske ponude, podrška ovom proizvodu je svakako ponuda tematskih izleta turističkih agencija poput programa „Što je Dioklecijan jeo“.

Pod nazivom „Planina i more“ ponudit će sadržaj baziran na sportsko-rekreacijskom turizmu. Radi se o iznimno atraktivnim ponudama u kombinaciji s avanturističkim sportovima koje nudi grad Omiš poput zip-line u kanjonu rijeke Cetine, raftinga, Omiš free climbinga, Canyoning-basica, Hiking Gospe Snježna...

Tim se proizvodima želi dokazati da se kroz sport najbolje može promovirati i kultura, s trekking i ciklo-turama na Marjanu. Ciljana tržišta rivijere su zemlje Skandinavskog poluotoka.

Kako bi što više inozemnih partnera doznalo za mogućnosti koje mogu ponuditi gostima u posezoni, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Oslu i Stockholmu održat će se prezentacije destinacija pred renomiranim agentima, novinarima i turističkim djelatnicima ciljanog tržišta.Prezenter Splitske rivijere je dr.sc. Joško Belamarić, javnosti poznat kao vrsni poznavatelj i ljubitelj povijesti i kulture. Organizirana su putovanja za agente i novinare koji će destinacije posjetiti u listopadu kako bi iskusili ponudu u predsezoni i posezoni.

U Splitu, Omišu i Šolti spremni su prilagoditi se posebnim zahtjevima posezonskih gostiju, svjesni da je produženje sezone ključ opstanka.

Povezani članci

Who's Online

We have 242 guests and no members online