Prosvjed u Omišu: nezadovoljni građani opet nakratko blokirali magistralu

Petominutnom blokadom prometa na Jadranskoj magistrali kod mosta na Cetinu u Omišu u petak je oko 200 građana iz Poljica i Omiša prosvjedovalo protiv predloženog prijevoza brodicom tijekom radova na omiškoj obilaznici zahtijevajući da se hitno počne probijati tunel Lisičina. Promet je, kako je objašnjeno iz Hrvatskih cesta, potrebno zatvoriti zbog čišćenja i rušenja nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona rijeke Cetine, to jest radova na omiškoj obilaznici.
- "Prijevoz brodicom nemoguća je alternativa jer, uz uvođenje izvođača u radove sanacije, pokazalo bi se da te brodice prolaze ispod samog obuhvata te sanacije i bilo bi opasno prevoziti bilo koga, a posebice djecu i bolesnike tim brodicama" - rekao je predstavnik Mjesnog odbora s područja Poljica te predstavnik poduzetnika iz poslovne zone Zakučca Tomislav Tomaš. Istaknuo je kako građani u omiškom zaleđu zahtijevaju da se probije tunel Lisičina, piše Jutarnji List.
Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović najavio je za sljedeći ponedjeljak tematsku sjednicu omiškoga Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o teškoćama koje zbog sanacijskih radova na omiškoj obilaznici nastaju blokadom prometa na cesti DC 70 koja taj grad povezuje sa zaleđem.

Izvor: Jutarnji List

Povezani članci

Who's Online

We have 239 guests and no members online