Dalmatinski trail i treking postaje brend

Zaljubljenici u trail i treking, sve popularniji sport koji privlači i profesionalne sportaše, ali i rekreativce, te cijele obitelji, iduće godine dobit će jedinstvenu utrku koja će povezati cijelu Dalmaciju, odnosno njezine najatraktivnije dijelove obale i zaleđa. Organizatori trail i treking utrka s području Dalmacije među kojima su splitski klub PEU Gata, TTK Strka, Udruga Jesenice, PD Imber i TZ Grada Omiša, udružili su snage i povezali se kroz novu udrugu Dalmacija trails kako bi ovdje stvorili jednu veliku utrku međunarodnog značaja, sličnu poznatoj utrci 100 milja Istre. Riječ je o društvima koje imaju iskustva u ovoj outdoor ponudi poput organizacije Mosor Grebbeninga, Jesenice Trekinga, Imbertreka, Biokovo Vertikale i Vele Strke, kao i trail lige na Marjanu. – Prvi Dalmacija Ultra Trail održat će se od 21. do 23. listopada 2016., sa četiri dužinske kategorije: oko 160 km, 100 km, 60 km i 20 km. Start i cilj najduže kategorije i cilj svih ostalih kategorija bi bio u Omišu, staza od 100 km krenula bi iz Solina, Kaštela ili Klisa, ona od 60 km iz Makarske, Baške Vode ili Brela, te ona od 20 km iz Dugog Rata..

Izvor: adrenalin.hr

Sudionici utrke proći će kroz mnoge gradove i općine Dalmacije poput Omiša, Dugog Rata, Podstrane, Splita, Solina, Kaštela, Klisa, Zadvarja, Baške Vode, Brela i planinama Kozjakom, Mosorom, Biokovom i Omiškom Dinarom – kaže Marko Herman iz TTK Strka, jedan od organizatora koji s prijateljima proteklih mjeseci trasira buduće staze, traži sponzore, animira jedinice lokalnih zajednica koje bi se uključile u ovo događanje koje promovira Dalmaciju kao regiju idealnu za ovakvu vrstu aktivnosti i turizma, a uostalom, može poboljšati i turističku ponudu u posezoni.

– Cilj je da utrka bude prepoznatljiva u cijeloj Europi i da privučemo od 800 do tisuću natjecatelja ukupno u svim kategorijama. Utrka bi donosila i kvalifikacijske bodove za najjpoznatiju svjetsku utrku Ultra Trail du Mont Blanc – najavljuju marljivi organizatori.

Povezani članci

Who's Online

We have 32 guests and no members online