Orkan - Postira Sardi 0:1

Dugi Rat, SRC Dalmacija, Nedjelja, 16.09.2018., 16:30, 1.ŽNL, treće kolo.
NK ORKAN - NK POSTIRA Sardi 0:1
Orkan kao Hajduk prije Vulića. Nikako do pobjede u prvenstvu. Danas su domaći opet propustili osvojiti bodove na svom terenu, u utakmici s svojim prekomorskim susjedima. Postirani su se pjevajući zaputili preko kanala, ostavljajući domaće navijače zabrinutima.. A da Tata pusti brkove? Ma bit će bolje. Mora.
 

Futsal spektakl ovog vikenda u Omišu

 

Doktore, nema te više na portu..

Još jedna vaterpolo sezona je iza nas. Ovog tjedna vaterpolo igralište opet je prepustilo porat na Oriju brodovima Orijanske flote. Branke se suše. Konopi, pluta i mrižice isto. Nema više utakmica. Ni treninga. Nema više ni "u pet na guze". Tek koja večera u predsjednika.. Dr. Kaline nema odavno na portu. Spriječen je obvezama. I Slobo je dobio zabranu. Čapo koji put zaboravi svratit ili zakasni uru, dvije. Armi radi noćnu. Eto, ispada da je Talijanac najredovitiji na portu. I novi brodari, Marino & Stipe. Pažljiviji pratitelji događanja u "bazenu" kažu da to više nije isto. Nije to ono što je bilo. O čemu se pričalo.. Snimalo filmiće.. Humoristične. Autorske. Jedan je doktor... Sve ostalo su češki turisti ljeta Gospodnjeg 1971.
 

Izbori za novi Nadzorni odbor Hajduka u prosincu

Udruga Naš Hajduk izbore za novi saziv Nadzornog odbora HNK Hajduk Split š.d.d. obavit će 15. prosinca 2018. godine. U sljedećem razdoblju će se raspisati poziv za sve koji se žele kandidirati, a Udruga će, kao i u prethodna dva, osigurati provođenje izbora po najvišim standardima, piše DalmacijaDanas.
Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović obratio se javnosti u Novinarskom salonu na Poljudu. U svom obraćanju govorio je o radu NO, ulaganju u infrastrukturu, Akademiju, prvu momčad, donošenju strategiju… Osvrnuo se i na napise i priče o tome kako "ulica vodi klub" kazao je kako NO samostalno odlučuje demokratskim putem i donosi odluke bez utjecaja trećih osoba. Naveo je kako će NO nastaviti nadzirati klub do izbora raspisanih 15. prosinca, 2018. te da neće davati ostavke jer bi to donijelo dodatnu nestabilnost.
 

Jadran (KS) – Orkan 4:1

NK JADRAN (KS) - NK ORKAN 4:1 (2:0). Orkan je i u drugom susretu novog prvenstva ostao bez osvojenog boda. Na teškom gostovanju u Kaštel Sućurcu, kod Jadrana, nije se uspio "popraviti" kiks na domaćem terenu u prvom kolu protiv Omladinca. Jadran je pak slavio u prvom kolu u gostima, a u subotu i na domaćem terenu. Za dobro prvo poluvrijeme pobrinuo se Biskupović koji je na točno pola sata igre doveo momčad domaćina u vodstvo, a da na predah odu nešto lakše pobrinuo se Katić koji je u posljednjoj minuti realizirao kazneni udarac za domaćina. Pogodak Grubišića u 56. minuti značio je sigurnih 3:0 za Jadran, pa i samu pobjedu. Tračak nade gostima dao je mladi Davor Žilić, još jedno "dite Orija" i sin legende dalmatinskog baluna Jure Žilića, svojim prvim seniorskim pogotkom u 76. muinuti utakmice, ali su sve nade Dugoraćana potonule kada je u 80. minuti Radić postigao pogodak za konačnih 4:1. Bit će bolje. Nadamo se već u idućem kolu. Nije "Tata" Kopić..
 

Jadran (KS) - Orkan 4:1

NK JADRAN (Kaštil Sućurac) - NK ORKAN. U subotu, 8.9. s početkom u 16:30 sati naš Orkan gostuje u Sućurcu protiv Jadrana. Evo prilike da nakon domaćeg kiksa protiv Omladinca "tata" Ervin povede svoju "dicu" do prve pobjede u prvenstvu 1.ŽNL. Ili barenko do boda u gostima. Ajmo naši!
 

Aktivna Hrvatska

Pretilost je epidemija modernog doba koja nije zaobišla ni Hrvatsku. Prekomjerna težina pogađa čak 18,7% Hrvata, što je iznad europskog prosjeka. Debljina je uzročnik niza bolesti i tegoba te na taj način dobar indikator buduće zdravstvene slike nacije. U Hrvatskoj je čak 35% djece u dobi od 8 do 9 godina pretilo, što nas smješta u prvih pet zemalja u Europi kad je debljina djece u pitanju.
Kao i sa svakom epidemijom, tako se i s debljinom Hrvatska mora suočiti. Kako učiniti prvi korak u toj borbi najbolje će pokazati Splićani na zajedničkom treningu sportsko-edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska" koji se 8. rujna s početkom u 18 sati održava na Rivi.
Projekta Aktivna Hrvatska okuplja stručnjake iz područja kineziologije, medicine i nutricionizma. Građani će, uz sam trening, imati priliku i pitati stručnjake za savjet te tako na jednom mjestu dobiti plan zdravog i aktivnog života. Svi vježbači za trening će dobiti majice generalnog partnera HEP-a, prostirku NIVEA i loptu za trening od Decathlona. Tijekom treninga osvježit će se Mivela Mg vodom, a nakon treninga čeka ih fini i zdravi smoothie Merkur osiguranja, primjerak časopisa Men’s Health te pokloni poliklinike Affidea i Tosame. Za trening Aktivne Hrvatske na Rivi prijavite se na www.aktivnahrvatska.hr
 

Cageball Mali Rat

Ako ove godine i nema Rozge i Seve - na popularnoj plaži Mali Rat ima sporta i rekreacije! Zdrav i aktivan život hvata korjenje među Maloračanima? Što bilo da bilo, od 5. do 9. rujna igrati će se ljetni turnir "Cageball Mali Rat". Prijave za turnir traju do 4. rujna, a izvlačenje parova održati će se u popularnom "Coco baru". Kotizacija je 300 kuna po ekipi. Igra se "3 na 3", po kup sistemu, uz mogućnost prijave tri rezerve, Ronaldo, Mandžukić i Zele po propozicijama turnira neće smjeti biti među njima :-). Svima ostalima, a pogotovo pobjednicima, smješe se, osim maloračkih i dugoračkih smišnica, i bogate nagrade: pobjednik turnira uz vječnu slavu osvaja i 5.000 kuna, večeru i pehar, drugo mjesto donosi 2.500 kuna za "južnjačku utjehu" i pehar za regal, a treće mjesto tisuću kuna za "kapi za oči" i pehar. Finale se igra 9. rujna na Cococabani na Malom Ratu uz prisustvo brojnih popularnih osoba iz javnog života i starleta koje su poznate.. zato što su poznate, a za glazbeni program večeri pobrinut će se grupa Dalmatino. Live streaming ide direktno na Coco Instagram i Facebook, a za snimku su se već pribilježile brojne TV kuće sa svih merdijana. Što još reći osim.. Cageball Mali Rat!
 

Orkan - Omladinac 0:1

NK ORKAN - NK OMLADINAC 0:1 (0:0). Počela je nova nogometna sezona i na županijskim travnjacima 1. i 2. ŽNL. Jučer je naš ljubimac, NK Orkan iz Dugog Rata, krenuo u drugo stoljeće nadmetanja sa susjedima u naganjanju baluna po županijskim travnjacima i "ledinama" 1.ŽNL te u novu "žetvu" bodova, tih mjerljivih oznaka predanosti, rada i uspješnosti u nogometu. Naravno, više od dobrog salda i mjesta na seniorskoj ljestvici (iako ni to nije za zanemariti) najviše će nas ipak zanimati, a nadamo se i radovati, nastavak dobrog rada s mlađim uzrastima te odnos mladića u svim kategorijama prema dresu kojeg nose i njihova zajednička "kemija" na terenu, a ako nas krene i rezultat, eto seniora dogodine opet u 3.HNL. :-)

U nedjelju s početkom u 17 sati na travnjaku SRC Dalmacija u Dugom Ratu seniori Orkana ugostiti će seniore Omladinca. Ajmo naši!

A naši se nisu najbolje snašli na otvaranju prvenstva. Gosti se iz Dugog Rata vraćaju kući s minimalnom pobjedom. Uskoro opširnije. Ili ne.
 

Zbog jedne ljubavi..

- Iz ljubavi prema klubu i spoznaje da je ovo što radimo već odavno nadišlo gabarite samog nogometa i prešlo u domenu funkcioniranja i samog poimanja našeg društva. Zato i idemo na živce tolikima. Osobno želim da u našem društvu postane normalnim poimati da netko žrtvuje sebe i svoje vrijeme, energiju i novac za neko opće dobro, da od toga nema nikakve koristi kao što to rade moji prijatelji iz udruge. Da učinimo taj klik u svojim glavama. Onda ćemo, prvo sebi, a onda i svima drugima dokazati da se može čista obraza i znanjem, bez ikakvih 'logistika' i 'infrastruktura' - ne samo postojati nego i izdizati se, uspjeti. Jer, to je ono što nam žele uzeti - žele nas uvjeriti da ne može drukčije, žele nas uvjeriti da budemo ovce i blejimo samo kad njima paše.

Ne može.

Tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov u razgovoru za Dalmatinski portal