Kazalište: 'Otok sreće' u četvrtak u Dugom Ratu

U Dugom Ratu, u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija", u četvrtak, 1. lipnja 2017., s početkom u 20 sati, u organizaciji udruge "Tvornica" Dugi Rat, prikazat će se kazališna predstava "Otok sreće" u režiji Petra Buljevića prema tekstu Silvane Dragun. Riječ je o suvremenoj duhovnoj drami koja je nastala kao plod zajedničke suradnje Centra za kulturu Omiš - Gradskog kazališta mladih "Mali princ" i Dramskog studija "Ilirik". Inspiraciju za svoju dramu autorica je pronašla u djelima ruskog književnika F. M. Dostojevskog, posebno u pripovjetci "San smiješnog čovjeka".
Glavni lik ove egzistencijalne drame je Aleksej Ivanovič (Marijan Grbavac), muškarac koji je suočen s krizom srednjih godina. Razočaran je, teško prihvaća životne poraze, razmišlja o samoubojstvu. On predstavlja podzemnog ili "smiješnog čovjeka" koji jedne večeri sanja da je počinio samoubojstvo. U grobnici susreće Sofiju (Ivana Giove Župa), dušu koja se odijelila od njegovog tijela, osobu s kojom razgovara o najdubljim egzistencijalnim pitanjima, smislu života i smrti. Njihov dijalog pomno sluša Anđeo (Marko Duvnjak) koji im pokazuje izlaz iz grobnice prema Otoku sreće. Priča se zahuktava kada na scenu dolazi Vrag (Mate Tavrić) koji ih želi odvesti drugim putem. Zanimljivo će na kraju biti kada Aleksej i Sofija shvate gdje se nalazi Otok sreće, a on nije tamo gdje su u početku mislili...
Uz Ivanu Giove Župu, Marijana Grbavca, u ovoj predstavi igraju Mate Tavrić i Marko Duvnjak, glumci Gradskog kazališta Mali Princ (CZK Omiš).

Povezani članci

Who's Online

We have 115 guests and no members online