Flamencom za pamćenje zatvorili Omiš Guitar Fest

Flamenco za pamćenjeKoncertom za pamćenje, nastupom Jesusa de Joaquina Puchera i njegove Barcelona flamenco prateće skupine, u subotu navečer je, u hotelu 'Plaža,' okončano četvrto izdanje omiškoga gitarističkoga festivala. Pucherovo muziciranje i prebiranje po žicama u klasičnim ritmovima njegove domovine oduševilo je publiku. Festival na ušću Cetine još je jednom opravdao status gitarističke priredbe kojoj u regiji nema premca! Više od 150 natjecatelja iz doslovno čitavoga svijeta, od Meksika do Rusije, tri se dana borilo pred žirijem u kategorijama koje su pokrivale sviranje i električne i klasične gitare. Ukupni pobjednik 'Omiš Guitar Festa', neka se ne naljute ostali natjecatelji, došao je, međutim, nekoliko autobusnih postaja dalje, točnije iz Dugoga Rata, a ime mu je - znalci sigurno nisu iznenađeni - Petar Čulić i za nagradu je dobio 5.000 eura vrijednu unikatnu gitaru hrvatske proizvodnje. Čulić je iza sebe ostavio Bugarkinju Bozhanu Pavlovu i Armenca Zhoru Sargsyjana, te je tako samo nastavio impresivan niz osvojenih nagrada na gitarističkim festivalima diljem planete ...

GLAZBENA ATRAKCIJA

Flamencom za pamćenje zatvorili Omiš Guitar Fest

Flamenco koncert Puchera na Omiš Guitar Festu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Nikola Vilić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Flamenco koncert Puchera na Omiš Guitar Festu

Publika se natiskala u kongresnu dvoranu kao da je na nogometnoj utakmici, te je organizatoru festivala Neni Munitiću natjeralo dodatni ponos u obraze potvrđujući istinitom njegovu najavu kako Hrvatska od gostovanja Paca de Lucije nije vidjela atraktivnijeg i boljeg prezentera flamenco glazbe.

Flamenco koncert Puchera na Omiš Guitar Festu

Festival na ušću Cetine još je jednom opravdao status gitarističke priredbe kojoj u regiji nema premca, stoga i ne čudi što se i ove godine održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

Petar Čulić

Ukupni pobjednik 'Omiš Guitar Festa', neka se ne naljute ostali natjecatelji, došao je, međutim, nekoliko autobusnih postaja dalje, točnije iz Dugoga Rata, a ime mu je - znalci sigurno nisu iznenađeni - Petar Čulić i za nagradu je dobio 5000 eura vrijednu unikatnu gitaru hrvatske proizvodnje.

Čulić je iza sebe ostavio Bugarkinju Bozhanu Pavlovu i Armenca Zhoru Sargsyjana, te je tako samo nastavio impresivan niz osvojenih nagrada na gitarističkim festivalima diljem planete.

Omiš Guitar Fest

Povezani članci

Who's Online

We have 109 guests and no members online