Dalmacija Ultra Trail 2019.

Idealan period za aktivni odmor u Dalmaciji je mjesec listopad, a idealan način za obilazak najzanimljivijih lokacija je sudjelovanje na Dalmacija Ultra Trailu. Pet planina; Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke; Cetina, Žrnovnica, Jadro, te poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Kliške tvrđave, Antičke Salone u jednom dahu povezati će utrka koja se ove godine održava od 18. do 20.10.2019.
Ove godine organizatori su uključili ljepote dalmatinskog kraja u tri jako lijepe, a ujedno jako izazovne kategorije. Iz Salone, u petak, 18. listopada, u 22 sata starta najduža utrka 'Mountain dut' koja nakon 118 kilometara završava na popularnoj omiškoj plaži. 'Sea dut', 54 kilometra duga utrka koja većim djelom prati morsku liniju, starta u subotu u 9 sati iz Makarske. Najkraća utrka, savršen početak za nove trkače, utrka 'Ethno dut' s 18 kilometara dužine kreće iz Dugog Rata, 19. listopada u 13 sati. Na zadnjim kilometrima silaska u Omiš nagradit će trkače pogledom na spoj rijeke, mora i stijena. Utrka završava u subotu u Omišu dok u nedjelju na omiškoj plaži će se i ove godine na radost svih mališana u 12 sati održati već omiljena dječja utrka duga kilometar. U nedjelju u podne proglasit će se pobjednici sviju utrka.

 

Izvor: Croatia.hr

Prolaskom stazama Dalmacija Ultra Traila naći ćete se u vremeplovu. Startate uz pucanj gusarske kubure, putujete kroz Antiku, krećete u boj s tvrđave, prolazite kroz napuštena sela hrvatskih težaka, uživate u dalmatinskom kršu kao i u prekrasnim pogledima na more, rijeke i kanjone.

Dalmacija Ultra Trail

Centralno mjesto događanja je grad Omiš. Poznat po svojoj gusarskoj prošlosti, danas je Omiš s Poljicima. kanjonom Cetine, kajakingom, raftingom, kanjoningom, stotinama penjačkih i alpinističkih smjerova, uzletištem za paraglider, centar avanturističkog turizma.

Dođite, trčite, uživajte!

Povezani članci

Who's Online

We have 272 guests and no members online