Kad je rok?

brodogradnjaPonuda samoborskog DIV-a za preuzimanje i restrukturiranje Brodosplita u četvrtak je istekla, a tijekom dana u toj tvrtki još su se nadali ako ne najavljenoj odluci Vlade da se ide u zaključenje ugovora, onda barem odgovoru Vlade, resornog ministarstva gospodarstva ili Agencije za upravljanje državnom imovinom o tome u kojoj je fazi proces. Kad je rok? ... pita se Marija Brnić na stranicama Poslovnog dnevnika. Danko Končar Danko Končar iz Jadranskih ulaganja izjavio je da riječko brodogradilište "3. maj" više nije uključeno u njihovu posljednju ponudu za kupnju brodogradilišta koju su danas predali Vladi. Končar, po posljednjem, preuzima samo Kraljevicu i Brodotrogir. Pred Vladom je težak zadatak u kratkom roku naći rješenje za očuvanje brodogradnje, imajući na umu da novih natječaja neće biti, te ispuniti obveze prema EU ...

Izvor: Poslovni dnevnik, Monitor.hr

"Mi se apsolutno držimo dogovora, a to očekujemo i od države. Rok valjanosti naše ponude determiniran je rokom koji je za donošenje odluke postavio sam ministar Radimir Čačić na sastanku prije mjesec dana. Ne moramo se formalno držati roka u sekundu, no očekujemo barem signal u kojem se smjeru ide u procesu, a Vlada to mora izreći", kazao nam je Darko Pappo iz DIV-a, ne skrivajući zbunjenost time da se u Vladi jučer održao konzultativni sastanak s drugim ponuđačem za državne škverove Dankom Končarom s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, dok DIV-ovci nisu bili pozvani na sličan sastanak.

Dodatnu konfuziju jučer su izazvali svi ključni ljudi u Vladi za donošenje odluka u tom procesu, a redom su svi iznosili dijametralno suprotne, neusklađene izjave.  U Vladi sigurnim zasad ističu samo jedno - što god odlučili s brodogradnjom, neće biti svima simpatično i neće nam podignuti kreditni rejting.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online