Gastronomski biseri mora

gastro delicijeMakarska i hotel Meteor ugostili su po 4. put "Biser mora", najveću međunarodnu gastro manifestaciju pod pokroviteljstvom predsjednika RH, koja je okupila 40 kuhara iz zemlje i inozemstva koji će se za vrijeme trodnevnog trajanja manifestacije natjecati u kuharskim umijećima. Istodobno će u hotelu biti izložene i degustirane naše autohtone delicije, posebice vina. Na svečanosti otvaranja, uz dobrodošlicu organizatoru natjecanja Savezu kuhara mediteranskih i europskih regija, naš Omišanin Joško Stella, pročelnik županijskog odjela za turizam, naglasio je kako manifestacija pomaže izgrađivanju dobrog dalmatinskog kulinarskog brenda, glavnog dijela naše turističke ponude ...

MEÐUNARODNA GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA 'BISER MORA'

Gastronomski biseri mora

Piše: Ana Dragičević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nakon otvaranja Hamid Hadžić, kuhar hotela Holiday Inn iz Sarajeva, poslužio je bosanska jela, bosanski lonac, begovu i višegradsku čorbu, vezirske mahunije, bamiju, pljeskavice, ćevapčiće, bureke, sarajevski sahat, baklave, hurmašice, tufahije…

Biser Mora

Zatim je održana enološka radionica, a "Svijet u čaši" je prezentirao Punate vinske sorte uz primjer vina Velikana – Vitezova hrvatskog vinarstva i vinara godine za 2008.: Enjiginov rajnski rizling, Krauthakerov chardonnay, Kutjevačku graševinu, Plenkovićev plavac mali i Korakov suvigon.

Potom je Venislav Džidić održao predavanje o kosher kuhinji, dok je u hotelu Park otvorena nacionalna gastro izložba hrvatskih restorana "Hrvatski gastronomski dragulj 2009".

U subotu se krenulo gastro stazom Makarskog primorja i u obilazak sedam restorana i konoba, a navečer će kuhar Ljubiša Stojanović prezentirati beogradski restoran Vodenica.

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and no members online