Nakon Jesenice trekkinga prijavite se i na 7. Mosor Grebbening

Mosor GrebbeningPočelo je pravo proljeće. Kao što već znate, nakon Jesenice trekkinga stiže nam i 7. Mosor Grebbening koji je po prvi put kvalifikacijska utrka za "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc®", te nosi 1 kvalifikacijski bod. Ove godine Mosor Grebbening se nalazi i u programu 2. Festivala planinarstva u Omišu. Po Mosoru, Omiškoj dinari, Poljičkoj planini i široj okolici će te trčati, šetati i gubiti se 20. travnja 2013. Kao i zadnjih godina start i cilj utrke će biti u autokampu Galeb u Ribnjaku, a već standardno ćete se natjecati u tri kategorije: Ultra, Light i Jogging ...

PRIJAVITE SE ZA 7. MOSOR GREBBENING

mosor grebbening

Izvor: PEU Gata

Kako Vam kao organizator svaki put želimo pokazati neke nove dijelove našeg zavičaja, tako će i ove godine većina trase u pojedinoj kategoriji prolaziti novim terenima.

Jogging kategorija će se u cjelosti odvijati na Omiškoj dinari te će cijelom trasom pucati predivan pogled na more. Na Jogging kategoriju možete povesti i vaše malene planinare ukoliko imaju 10 i više godina i ukoliko ste stalno uz njih. Na Jogging kategoriji samostalno mogu nastupati natjecatelji s napunjenih 16 i više godina.

Light kategorija će biti kombinacija svih terena, dosta trčljiva i vremenski kraća od prethodnih godina.
Ultra kategorija je nakon prošlogodišnjeg brutalnog izdanja vraća u normalu. Po procjeni organizatora prvoplasirani će je bez problema odraditi za 7 sati. Da napomenemo kako će Ultra i ove godine imati vodeni zadatak. Prošle godine je to bio prelazak preko Cetine, a što će to biti ove godine vidjet ćete 20.04. Jedno od glavnih obilježja ovogodišnje Light i Ultra kategorije je prolazak kroz stara Poljička sela i zaseoke,pa će se natjecatelji barem pogledom moći uvjeriti kako i gdje su nekada živjeli naši predci.

mosor grebbening

Zemljovidi utrke sa ucrtanim kontrolnim točkama za jogging kategoriju biti će objavljeni na našoj web stranici u srijedu 17.04., za light kategoriju u četvrtak 18.04. a za ultra kategoriju u petak 19.04. u vrijeme početka prijava u 19:00. Napominjemo da svi natjecatelji na prijavama dobivaju zemljovid utrke.

Info i prijave

Prijaviti se možete isključivo putem službene web stranice organizatora Planinarsko-ekološke udruge „Gata“, na kojoj možete pronaći Info dokumenat sa svim detaljnim informacijama vezanim za prijavu i ovogodišnji Grebbening.

Prijave su otvorene do nedjelje 13.04. nakon čega više ne zaprimamo On-line prijave. Nakon tog datuma moguće su prijave na kontakt mail ili mob. organizatora,ali ne garantiramo da ćete dobiti službenu majicu utrke, pa vas zato molimo da se prijavite na vrijeme.

Smještaj, spiza i dodatne aktivnosti

I ove godine organiziran je smještaj po promotivnim cijenama u mobilnim kućicama u kampu Galeb i u apartmanima u blizini starta i cilja(kamp Galeb).Za sve informacije oko smještaja kontaktirajte na:
Tel: 021 864 430, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web:almissa-larus.hr; kamp.galeb.hr

Napomena za majice:
Svi natjecatelji koji su prošlih godina bili na Grebbeninguprimjetili su da Galeb-Omiš ima komodnije majice od većine ostalih proizvođača,tj. da imaju dobre stare veličine.Zato vam preporučujemo da naručujete manju veličinu od danas standardnih.
 

mosor grebbening


Ostalo:

Za sve natjecatelje koji nisu smješteni u blizini cilja,u suradnji sa kampom Galeb smo osigurali besplatno tuširanje u sanitarnim prostorijama kampa.

Napominjemo svim natjecateljima da obavezno pročitaju pravila i propise Mosor Grebbeninga,da nakon eventualnih kazni ne bude-nismo znali.

Za sve ostalo u vezi Grebbeninga pratite naš web trposnjik.com ili nas kontaktirajte na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nema startnine za UltraGrebbening pobjednike!

Organizatori Mosor Grebbeninga nastavljaju dugogodišnju tradiciju da Ultra pobjednici imaju besplatnu startninu, te im na taj način zahvaljujemo na uspjesima postignutim na našoj utrci.

Iako Mosor Grebbening ove godine nije u treking ligi, kao što je objavljeno u najavi utrke priključujemo se akciji Treking lige te ponavljamo da su junaci Zagorje treka Dražen Kordej, Branko Barlović i Tomislav Brcko, koji su od sigurne smrti spasili unesrećenu vozačicu, ukoliko su voljni doći na našu utrku, oslobođeni stratnine.

Srdačan pozdrav i vidimo se u Omišu!
Organizacijski tim 7. Mosor Grebbeninga-PEU Gata

mosor grebbening


Info:

Naziv utrke: 7.Mosor Grebbening
Datum: Subota,20.04.2013.
Područje: Grad Omiš,Mosor i šira okolica

Kategorije:

Ultra kategorija:
45km/2000m uspona-Finišeri će osvojiti 1 "The North Face® Ultra-Traildu Mont-Blanc®" kvalifikacijski bod.

Light kategorija:
25km/1100m uspona

Jogging kategorija:
10-12km/800m uspona

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online