Malim poduzetnicima krediti do 5 milijuna kuna

Za mjesec dana bit će raspisan natječaj za novu kreditnu liniju za male poduzetnike Splitsko-dalmatinske županije. Zanimanje za poduzetničke kredite veliko je među malim gospodarstvenicima, što najbolje govore brojke po kojima je u posljednjih 10 godina odobreno čak 1315 takvih kredita. - Ovim kreditnim linijama želimo poticati proizvodnju na našem području, što je i glavni preduvjet za dobivanje kredita - kaže Ivan Udovičić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo u Županiji. Očekuje, kako kaže, ponovno velik interes malih poduzetnika jer je doista riječ o povoljnim kreditima. - Kamate na ove kredite su četiri posto, mi sa dva posto sudjelujemo u troškovima, a visina kredita je do pet milijuna kuna - kaže Udovičić, napominjući kako je rok otplate 10 godina ...


ŽUPANIJA USKORO RASPISUJE NATJEČAJ ZA NOVU KREDITNU LINIJU

Malim poduzetnicima krediti do 5 milijuna kuna


Županija uskoro raspisuje natječaj za novu kreditnu liniju za male poduzetnike Splitsko-dalmatinske županije. Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

U proteklom desetljeću Županija je odobrila čak 1,3 milijarde kuna za male poduzetnike, a iz svojih sredstava je izdvojila 80 milijuna kuna.

Da se proizvodnja u ovoj županiji doista dobro razvija, pokazuju i brojne gospodarske zone, a većina poduzetničkih kredita namijenjena je upravo projektima u tim zonama.

- Zadovoljni smo razvojem poduzetničkih zona, izvrsno napreduju gospodarske zone Kukuzovac, Čaporice i Prisike, a u sljedećoj godini može se očekivati oživljavanje zona Zadvarje, Primorski Dolac i Prgomet - kaže Udovičić.

Osim povoljnih poduzetničkih kredita do pet milijuna kuna Županija će sufinancirati i mikrokredite do 200.000 kuna s kamatom od šest posto.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 214 guests and no members online