Omiš guitar fest: Koncert Warsaw guitar orchestra na Priku, Triangl band pod žižulom, Adriano Goglia kod Čage

U ponedjeljak, 24.6.2019. ispred nove crkve sv. Petra aposlola na Priku s početkom u 20 sati poslušajte koncert iznimno zanimljivog gitarističkog sastava - Warsaw guitar orchestra! Ulaz je slobodan, a ni izlaz se ne naplaćuje!
No to nije sve. Na omiškom trgu "pod žižulom" večeras s početkom u 21 sat nastupa Triangl bend, pobjednici Omiš guitar festa 2017. u kategoriji Akustična gitara i glas.
U popularnom rock caffe baru Priča večeras s početkom u 22 sata zabavlja vas Adriano Goglia, pobjednik Omiš guitar festa 2017. u kategoriji Električna gitara, bez ograničenja dobi natjecatelja.
Vidimo se po Omišu..

OMIŠ GUITAR FEST 2019.

OGF

Izvori: OGF, Dalmacija Online
 

Koncert Warsaw guitar orchestra!

Večeras ispred nove crkve sv. Petra aposlola na Priku s početkom u 20 sati poslušajte koncert iznimno zanimljivog gitarističkog sastava - Warsaw guitar orchestra! Ulaz je slobodan, a ni izlaz se ne naplaćuje!

No to nije sve. Na omiškom trgu "pod žižulom" večeras s početkom u 21 sat nastupaja Triangl bend, pobjednici Omiš guitar festa 2017. u kategoriji Akustična gitara i glas.

U popularnom rock caffe baru Priča večeras s početkom u 22 sata zabavlja vas Adriano Goglia, pobjednik Omiš guitar festa 2017. u kategoriji Električna gitara, bez ograničenja dobi natjecatelja.

Dođite u Omiš i uživajte.
 

Klasična gitara - finale

Na Omiš Guitar festu danas se nastavljaju natjecanja u klasičnoj gitari. Nedjelnju večer će obilježiti fnale u kategorijama klasične gitare. No to nije sve što nas danas jer Omiš guitar fest nije samo natjecanje, koncerti i predavanja. Omiš guitar fest je istinski doživljaj i iskustvo Dalmacije.

U nedjelju, 23.06. u jutarnjim satima organizira se izlet kanjonom Cetine. Eto prigode za guštanje i dobru zabavu.


Komorna glazba - finale

Na Omiš Guitar festu danas se nastavljaju natjecanja u klasičnoj gitari. Subotnju večer će obilježiti fnale u kategoriji komorna glazba. No to nije sve što nas danas jer Omiš guitar fest nije samo natjecanje, koncerti i predavanja. Omiš guitar fest je istinski doživljaj i iskustvo Dalmacije. U subotu, 22.06. u 14 sati organizira se izlet M/B Junior na otok Brač. Eto prigode za kupanje, picigin i dobru zabavu.
 

Natjecanja u klasičnoj gitari, koncert Željane Jerić

Na Omiš Guitar festu danas počinju natjecanja u klasičnoj gitari, u kraljevskoj kategoriji bez limita u godinama. Prva runda kvalifikacija u kojoj će se natjecati 33 gitarista iz cijeloga svijeta održati će se u prostorima crkve sv. Petra apostola na Priku. Nagrada koja čeka najbolje je 1.500 Eur i gitara talijanskog majstora Leonarda de Gregoria.
No to nije sve što nas danas, na Svjetski dan glazbe čeka u Omišu. Večeras u restoranu Pod Odrnom gitaristički koncert održati će Željana Jerić.

U 21 sat počinje koncert grupe glazbenika koju kao domaćin predvodi Vlade Brzović sa svojim bendom EP Play. Za vas je tu i bend Lite Motive s Anom Opačak i drugima koji će se u duhu druženja na staroj kamenoj klupi, pridružiti ovoj glazbenoj večeri na novoj kamenoj klupu između ambasadorskih kafića Caffe Bar Dal Mare i Caffe bar 3M.
 

Natjecanje u kategoriji akustična gitara i glas

U tijeku je Omiš Guitar fest. Večeras, u četvrtak, 20.06. na programu je natjecanje u kategoriji akustične gitare i glasa koje će se održati u atraktivnom i prozračnom ambijentu Rooftop bara "EOL" u Omišu, s početkom u 21 sat. Najboljima u izvedbi otpjevane skladbe uz akustičnu gitaru, solo ili u duetu, pripasti će nagrada u iznosu od 1.000 eura i vrhunska akustična gitara, a tek slava, nastupi, promocije.. Vidimo se u hramu dobre glazbe!

No to nije sve! Večeras od 19 do 22 sati u popularnom kafiću 3M-a zabavljati će Vas EP Play, vrhunski bend kojeg predvodi naše dite, omiški učenik, a sada profesor, skladatelj i vrhunski gitarist, Vlade Brzović. EP Play se predstavljaju vrhunskim glazbenim izvedbama idealnim za ljetni glazbeni užitak, a prvi put nastupaju u okviru Omiš Guitar Festa.


Natjecanje u električnoj gitari

Sionoćnjim izvrsnim koncertom Vlatka Stefanovskog na Omiškom trgu "pod Žižulom" poečo je Omiš guitar fest. Gitaristička fešta u gradu na delti Cetine nastavlja se večeras od 19 sati na Priku, u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa.

Slijedi nam natjecanje u kategoriji električna gitara, kvalifikacije i finale te kategorije. Tonske probe i prijave teku od 15 sati. Nakon završnice u u kategoriji električna gitara fešta se nastavlja u obližnjem popularnom BMB kafiću uz koncert uživo i ludu zabavu.

Dođite i uživajte!


Koncertom Vlatka Stefansovskog počeo Omiš guitar fest

Eto, još malo, još par sati, i nakon jednogodišnje pauze evo nas opet na Omiš guitar festu! Gitaristička fešta u gradu na delti Cetine počinje 18. lipnja s koncertom Vlatka Stefanovskog u 21 sat na Trgu pod Žižulom, a koji je kao i sva ovogodišnja festivalsa događanja - besplatan. Zahvaljujući Gradu Omišu i ostalim sponzorima.

- "Taj koncert će uistinu biti originalan jer će zajedno s Vlatkom poznate zvuke ‘Jovane, Jovanko’ zasvirati i Omiška djeca i prirediti u svom gradu jedan poseban događaj." - kaže Neno Munitić, inicijator, idejni pokretač i organizator festivala.
Osim Stefanovskog, ljubitelji gitara moći će uživati u koncertima češkog dua "Siempre Nuovo Duo", poljskog "Warsaw guitar orchestra", a hrvatske boje branit će dugoračanin Petar Čulić koji će praizvesti djela hrvatskih skladatelja čime ponosno promičemo i potičemo rad domaćih autora.

Službena natjecanja će se odvijati u 11 kategorija određenih dobnim skupinama, u klasičnoj, električnoj gitari, ali i vrlo popularnoj kategoriji: gitara i glas, odnosno pjevanju uz pratnju akustične gitare. U "kraljevskoj" kategoriji, onoj koja definitivno daje težinu festivalu u smislu kvalitete, nadmetanju u klasičnoj gitari bez ograničenja u godinama, u kojoj se natječu profesionalni gitaristi, ili studenti ili profesori klasične gitare glazbenih akademija diljem svijeta nastupiti će ‘creme de la creme’ ovog društva, osvajači ponajvećih svjetskih gitarističkih natjecanja, a žiri će imati težak posao odabrati najbolju ili najboljega. A baš ta ili taj ima ogromnu motivaciju postati laureatom jer se između ostalog bori i za vrhunsku gitaru talijanskog graditelja Leonarda de Gregoria te solistički koncert u jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana u ovom dijelu Europe – Hrvatskom glazbenom zavodu” – otkriva utemeljitelj i direktor OGF-a.

Munitić dodaje kako su na Festivalu unijeli i neke opuštajuće elemente kako bi isti zaista bio raznovrstan, primamljiv i poseban, pa su tako organizirali ‘beach party’ na gradskoj plaži Punta, vožnju brodicama kanjonom Cetine i krstarenje do Brača, a sve uz gitarističku pratnju i poseban mediteranski ugođaj.

 

OGF

Omiš guitar fest s pravom nosi titulu međunarodnog festivala jer će se preko 250 natjecatelja iz različitih zemalja nadmetati svojim glazbenim umijećem pred žirijem sastavljenim od renomiranih profesora glazbenih obrazovnih institucija, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva.OGF- "Da, a imamo i posebnu poslasticu festivala, na što smo jako ponosni – oživljavamo duh nekad popularne ‘kamene klupe’ u Omišu na jedan originalan način - gradimo je u kamenu u obliku gitare i postavit ćemo je na zelenu površinu u neposrednoj blizini plaže, škola, hotela, i mjesta gdje je sama stara kamena klupa nekad i stajala. Time poručujemo mladima da se druže i zabavljaju, naravno i zaljubljuju, uz zvuke gitare, te ukazujemo mladima na pozitivne vrijednosti društva, potičemo ih na rad i stvaralaštvo što je osnovni postulat Omiš guitar festa” - kaže Neno Munitić, prvi čovjek OGF-a.

kamnea klupa v2

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online