Trekking: Otvoreno prvenstvo PD "Imber" Omiš

PD ImberOtvoreno prvenstvo  Planinarskog društva "Imber“ Omiš održati će se 23. veljače 2013. Trekking je to kojega športska sekcija društva, a nastao je iz ideje članova sekcije da se uoči trekking sezone organizira glavni trening na kojem bi mogli nastupiti, osim članova PD „IMBER“ OMIŠ i svi drugi trekkeri koji to žele ...

TREKKING

Otvoreno prvenstvo PD "Imber" Omiš

Izvor: Omis-info.com

Staza za ovu priliku je odabrana tako da zadovoljava potrebe gore spomenutog treninga kao i želju organizatora da u utrci mogu sudjelovati i osobe koje nisu u nekoj vrhunskoj formi.

Naime, staza je duga dvanaest kilometara, srednje je zahtjevna, visinska razlika na stazi je 750 metara nadmorske visine i ima četiri kontrolne točke (livada pored Fortice, Čečuci, raskršće na Imberu (poviše Primorskog doca) i Podašpilje).

pd imber

Staza ide iz Planova (start), penje se gore do pored Fortice, spušta se dolje od Fortice prema Čečucima, zatim se penje do Izvora na Imberu (planinarsko sklonište „Luda kuća“), potom se penje na Carevu gomilu i ravno do raskršća na Imberu, zatim se spušta preko Primorskog doca („Janoševa kućica“) do Podašpilja, nekoliko stotina metara ide asfaltom do ispod Visećgrada (znak „Visuć“), potom se penje gore lijevim putem ispod Visećgrada.

Nakon nekoliko stotina metara naglo skreće u desno prema sjeverozapadu, zatim nekoliko kilometara ide prilično ravno (odstupanje 70 metara gore dolje) i izbija na livadu pored Fortice i na kraju se spušta u Planovo (cilj).

pd imber

Za 1. OTVORENO PRVENSTVO PD „IMBER“ OMIŠ se ne plaća startnina.

Start utrke je u Planovu (iza prvog tunela u Omišu) u subotu 23.2.2013. u 08,00 sati.

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and no members online