Trekerski suživot Goluba i Crva

Teško je reći što je bilo bolje, atmosfera ili organizacija na ovogodišnjem Imbertreku, planinskoj treking-utrci koja se treću godinu zaredom održala u Omišu i privukla nikad više natjecatelja. Njih čak 312 preuzelo je startne brojeve za dvije staze – rekreativci za onu od 10 kilometara, a ozbiljniji sportaši za stazu koja se po planinskim putovima Omiške Dinare protezala čak 30 kilometara, piše Marin Katušić na stranicama Slobodne Dalmacije. Kao i obično, i ove su godine sve oči bile uprte u dva čovjeka. Antu Pešića Goluba i Duju Lekšića Crva, dvojicu Omišana i ponajboljih hrvatskih trekera, čiji se obračun na 30-kilometarskoj stazi željno iščekivao. No, legendarni omiški trkači i ovaj put su pokazali kako je za njih od natjecateljskog naboja mnogo važnije prijateljstvo, te su, nasmiješeni kao da su do cilja došli iz obližnjega kafića, a ne preko više desetaka kilometara kamenjara, u cilj utrčali zajedno, držeći se za ruke. Uz gromoglasan pljesak više stotina gledatelja teško da je itko mogao ostati ravnodušan na još jedan pothvat dvojice Omišana, koji su tešku stazu prevalili za nešto više od tri sata, točno 24 minute prije trećeplasiranog Ivana Želalića iz Duća ...

IMBERTREK 2015.

Golub i Crv zagrljeni utrčali u cilj i pokorili konkurenciju na trećem Imberteku

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Foto: Zvonimir Kujundžić
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nikola Vulić

Na rekreativnoj dionici najbolji je bio također Omišanin, Nikola Vulić, s vremenom od jednog sata i 10 minuta, a tek su ga sekunde dijelile od dvojice najbližih konkurenata – Stipe Dujmovića iz Omiša i Frane Brailovića iz Žrnovnice.

imbertrek

U ženskoj konkurenciji na rekreativnoj stazi prva tri mjesta zauzele su: Ivana Vrvilo iz Splita (1 sat i 19 min), Iva Stošić iz Rijeke (1 sat i 24 min) i Marija Bilić iz Splita (1 sat i 25 min), dok je na 30-kilometarskoj stazi prva među ženama i dvanaesta ukupno stigla Jelena Tomić.

imbertrek

Da bi više od 300 natjecatelja sigurno prošlo planinsku dionicu, i ove godine pobrinuli su se pripadnici HGSS-a te organizator Imbertreka – Planinarsko društvo “Imber”, za koje su svi redom imali jedino riječi hvale.

imbertrek

I uistinu, od uređenja staze, opreme, oznaka pa do spize i dobre kapljice nakon teškog puta – nije natjecateljima u Omišu nedostajalo ni ptičjeg mlijeka, a PD “Imber” se opet pokazao kao jedna od rijetkih gradskih udruga sposobna za privlačenje posjetitelja u Omiš u predsezoni.

Crv i Golub

A tek što je ovogodišnje natjecanje završilo, već su počeli kovati planove za četvrti Imbertrek. Planinskih staza, srećom, pokraj Omiša ne manjka, a uz ovako vrijedne organizatore samo je pitanje vremena kad će utrka po obroncima Omiške Dinare poprimiti nacionalni, pa čak i međunarodni karakter.

Crv i Golub

Crv i Golub

Crv i Golub

Crv i Golub

Crv i Golub

Imbertrek

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and no members online