Proračun SD županije za 2017, gotovo 830 milijuna kuna

Splitsko-dalmatinska Županijska skupština prihvatila je proračun županije za 2017. godinu od 829,8 milijuna kuna, kojim će se, kako je rekao župan Zlatko Ževrnja, nastaviti politika vladajuće HDZ-ove koalicije ravnomjernog razvoja Dalmatinske zagore, priobalja i otoka. Po njegovim riječima, oko 45 posto proračuna bit će usmjereno na primarnu zdravstvenu zaštitu, 22 posto se usmjerava u obrazovne programe, a više od sedam posto bit će namijenjeno gospodarskim aktivnostima te oko šest posto za socijalu. Gotovo četiri posto županijskog proračuna u 2017. godini bit usmjereno za kulturu, a to je znatno iznad državnog prosjeka koji se u Hrvatskoj izdvaja za kulturu. Istaknuto je kako će se novcem iz proračuna sufinancirati i rad udruga koje se brinu o starim i nemoćnim osobama u njihovim domovima, a pomagat će se i Kliničkome bolničkom centru (KBC) u Splitu.

Izvor: Hina

Proračun su poduprla 33 vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera te stranke, devet vijećnika SDP-ove koalicije bilo je protiv, a vijećnik Nezavisne liste grupe birača Ivana Grubišića bio je suzdržan.

Splitsko-dalmatinska Županijska skupština prihvatila je u srijedu i projekciju županijskog proračuna za 2018. godinu od 881,7 milijuna kuna te projekciju županijskog proračuna za 2019. godinu od  810 milijuna kuna.

"Projicirani županijski proračun za 2018. godinu je 881,7 milijuna kuna zato što je u toj godini planirana izgradnja centra za gospodarenje otpada Lećevice", rekla je pročelnica Upravnog odjela za financije Splitsko-dalmatinske županije Sanja Viculin.

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online