Premijera: Sve ministrove laži

U subotu 28.5.2022. u 20 sati u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku održati će se premijera komedije Kazališta Mali princ Omiš "Sve ministrove laži". S obzirom da se događa u sklopu proslave Dana grada, ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Ljubav je najljepša stvar koja se može dogoditi osobi u bilo kojoj dobi, neovisno o njegovom zanimanju, položaju u društvu ili intelektu. Predstava privlači gledatelja bilo koje dobi i fascinira od prve minute. Komedija situacije gdje se puno toga događa neočekivano, a glavni sukob priče nastaje potpuno slučajno. Ministar, mladi pisac i oštroumna slobodna žena .. i više nego dovoljno za neplanirani ljubavni trokut i niz duhovitih, britkih i komičnih situacija. Imamo sve: intrigu, ljubavni trokut, prijevare, dvostruke igre.. smiješno ali i dirljivo. Odlična pozivnica za pogledati novu komediju čija se premijera očekuje u subotu..

Inspiraciju za tekst pronašao je Velimir Pšeničnik Njirić, glumac HNK Mostar u tekstu iz 60-ih god.
Ravnatelj CZK, Petar Buljević ga je osuvremenio, izabrao glazbu a ujedno bio važno tzv. redateljsko "treće oko", također zaslužan je za izbor slika i glazbe.
Miho Dolina će uz Petrove sugestije oblikovati svjetlo i ton.
Glumac Pere Eranović je nacrtao karikature za plakat.
Scenografiju i kostimografiju osmislila je i izradila Ivana Giove Župa.

Uloga ministra - Lavoslava Medvjeda je pripala Marijanu Grbavcu, uloga pisca Florijana - Mati Tavriću, talentiranom mladom glumcu koji je  na 3.god Akademije u Splitu. Dok književnicu Sofiju igra dramska umjetnica Ivana Giove Župa.

Povezani članci

Who's Online

We have 115 guests and no members online