Car obale, a nije zubatac?

Studenac, jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, nedavno je svečano otvorio svoju preuređenu prodavaonicu u Omišu, jednu od najznačajnijih i najvećih prodavaonica koja se nalazi u sklopu zgrade u kojoj je i uprava kompanije.
Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu i okolici. 2018. godine Studenac kupuje poljski investicijski fond koji  postavlja novu upravu koja je agilno krenula u akvizicije, preuzimanje drugih, manjih lanaca trgovina, modernizaciju, jačanje korisničkog iskustva, širenje asortiman proizvoda, a upućeniji kupci bi sigurno dodali.. "i u vidljivo poskupljenje artikala". No dobro, netko to sve valjda treba i platiti..
Preuzimanjem Istarskih supermarketa i Sonika 2019. Studenaca jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. 2021. preuzima lanac Bure Trgovina, te otvara prve prodavaonice u Zagrebu. U 2022. Studenac preuzima Pemo, Kordun, Duravit i lanac Lonia te je sada s svojim dućanima prisutan u 15 županija i u gradu Zagrebu, piše Večernji list.
Studenac zapošljava više od 5.500 radnika i ima gotovo 1.100 prodavaonica te je lanac s najvećim brojem trgovina i među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj, podržava lokalnu zajednicu preko projekta „Korak bliže zajednici“, a pokrenuo je i Studenac digital čiji tim podatkovnih inžinjera kreira različite prognostičke modele prodaje, optimiziranja kampanja, ponašanja kupaca na osnovu njihovih profila i povijesti kupovina..
Prema Fininim podacima, 2021. je Studenac ostvario 2,3 milijarde kuna prihoda, što ga svrstava na sedmo mjesto trgovačke ljestvice po prihodima, danas su prihodi veći od 3 milijarde kuna. Tendencija im je širenje na istok Hrvatske i Slavoniju, a onda, zašto da se i mi malo ne poigramo prognozama, kada se značajnije podigne vrijednost tvrtke "exit" kroz prodaju nekom većem stranom (ili domaćem) igraču i povrat investicije poljskom ulagaču.

Izvor: Večernji list

Povezani članci

Who's Online

We have 110 guests and no members online