U županiji 11 gospodarskih zona spremno za investicije

investicijeNa području Splitsko-dalmatinske županije trenutno je 11 gospodarskih zona spremno za prihvaćanje investitora, a ulagačima u takve zone županija jamči izdavanje građevinske dozvole u roku od 60 dana, istaknuo je splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader na konferenciji "Mogućnosti ulaganja u Splitsko-dalmatinsku županiju 2012". Konferencija je organizirana na poticaj Hrvatske matice iseljenika, a nazočno joj je 60-tak hrvatskih iseljenika koji su se vratili ili se žele vratiti u Hrvatsku, zastupnici tvrtki iseljenika te nekoliko konzularnih predstavnika u Hrvatskoj ...

KONFERENCIJA

Mogućnosti ulaganja u Splitsko-dalmatinsku županiju 2012

Izvor: Hina

lavSplitsko-dalmatinska županija vodi gospodarski proaktivnu politiku i želi vratiti povjerenje naših iseljenika, istaknuo je župan Sanader. Podsjetio je i na loša iskustva koja su imali iseljenici koji su željeli ulagati, jer su nailazili na "razne mešetare" koji su im uzeli novac, a oni zauzvrat nisu uspjeli ostvariti svoje zamisli, kako je bilo i pojava da se za male novce kupe pašnjaci na nekom otoku i pokuša za to dobiti prenamjena zbog preprodaje. Takvi nemaju prođu, poručio je.

Splitsko-dalmatinska županija spremna je potpisati ugovore s investitorima u gospodarske zone upravo zato da ne bilo nikakvih prijevara, a u tim su zonama riješeni imovinsko-pravni odnosi, planska dokumentacija i infrastruktura, kazao je župan Sanader.

Zdenko Lucić iz Agencije za investicije i konkurentnost pozvao je predstavnike županija i gradova da se jave toj agenciji jer im može pomoći, budući da ima doticaja s mnogim investitorima.

Lucić je detaljnije predstavio i nedavno usvojeni Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, napominjući kako se posebice potiču investicije u turizam, u hotele i ugostiteljske objekte visoke kategorije.

Povezani članci

Who's Online

We have 493 guests and no members online