7. Mosor Grebbening: Ante Pešić Golub po četvrti put, Stipe Jerončić i Ivan Licitar prvi u light i jogging utrci

7. Mosor Grebbening

Više od 180 natjecatelja uputilo se u subotu ujutro iz omiškoga kampa 'Galeb' kako bi sudjelovalo - trčalo,šetalo, znojilo se i skidalo kilograme - na 7. Mosor Grebbeningu, nadaleko poznatoj treking utrci koja se odvija po vrhovima i skrovitim kutcima ne samo Mosora, nego i omiške Dinare. Avanturisti iz čitave Hrvatske bili su podijeljeni u tri kategorije, pri čemu je ona najteža značila da valja što prije savladati i obilježiti 45 kilometra dugu ultra stazu. Višesatni je to podvig, pri čemu je manje bitno tko je pobjednik - naravno da je i četvrti put za redom pobijedio slavni trkač iz Borka, Ante Pešić Golub - a važnije da svi do cilja stignu živi i zdravi. I sretni, pa makar ih, što se redovno na Grebbeningu događa, na stazi uhvatio i debeli mrak. Među ženama najbrža je bila Sarajka Nermina Hadžibajrić, dok su u light kategoriji, na stazi duljine 25 kilometara, prvi bili Dućanin Stipe Jerončić i Zagrepčanka Ivana Jergović. Kod joggera, koji su trčali dionicu od 12 kilometara, proslavili su se tinejdžeri, 15-godišnji Dugoraćanin Ivan Licitar i 17-godišnja Omišanka Martina Pezo. Ovogodišnje natjecanja prvi put je organizirano u sklopu Festivala planinarstva, te uopće nije pretjerano reći kako je bilo njegov vrhunac ...

7. MOSOR GREBBENING

Više od 180 natjecatelja na sedmom Mosor Grebbeningu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Duje Klarić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Mosor Grebbening

Mosor Grebbening

Mosor Grebbening


7. MOSOR GREBBENING

Piše: Roko Pribičević / PD Imber
Izvor: PD Imber

Evo još jedan grebbening je iza nas, očekivanih dvjestotinjak natjecatelja u 3 kategorije je izašlo na Dinaru, Mosor i Poljičku planinu u želji za avanturom i sa jakim natjecateljskim duhom. Odlično vrijeme je također poslužilo u svrhu predivnog provoda u planini, te je također omogućilo našim momcima osvajanje pobjedničkih mjesta i obranu 4. za redom naslov prvaka Mosora u Ultra (cca 45km) kategoriji našeg legende Ante Pešića – Goluba.

Drugo mjesto zauzeo je na sveopće iznenađenje osvojio je naš Ivan Tafra u nadljudskim naporima kroz nekih cca 8 sati. a 3. Toni Pivčević iz Gata. U lakšoj light (cca 27km) kategoriji također trijumf naših i prva dva mjesta:

1. Stipe Jerončić- Jera,

2. Ivan Želalić- Zela,

3. Jure Bilanović (individualac) također domaći natjecatelj.

I naš Milan Ora koji je zauzeo zavidno 6. mjesto!

Velike čestitke svim natjecateljima na izvanrednim rezultatima i nadajmo se da če se tako i nastavit u budućnosti.

Mosor Grebbening

Mosor Grebbening

Miomir Fistanić-Kiste i ja smo se potrudili pomoć našem Bilom oko organizacije, te smo tako već tradicionalno dočekali natjecatelje na crkvici Sv. Stipana u Borku i skloništu „Luda Kuća“ na Imberu.

Natjecanje je prošlo u najboljem redu, na sreću nije bilo ozlijeđenih. Sve pohvale organizatoru Dragomiru Čoviću- Bilom te njegovim pomoćnicima iz PEU „Gata“ koji su i ove godine uspjeli održat natjecanje na visokom nivou, a koje je ujedno  i dio 2. Festivala planinarstava!

Mosor Grebbening

Mosor Grebbening

Mosor Grebbening

Mosor Grebbening
Goranko Krivić, legenda pijeska Duća

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online