Imbertrek: Trekerski pozdrav proljeću

Ove subote održan je četvrti Imbertrek u organizaciji PD Imber na kojem se okupilo nekoliko stotina natjecatelja svih dobnih skupina, kao i mnoštvo posjetitelja koji su pratili utrku. Pokoja kap kiše nije omela natjecateljski duh, kao ni sjajnu atmosferu na Omiškoj Dinari. Srđan Oršulić iz MK Marjan slavio je na 10-kilometarskoj dionici nazvanoj ‘Osvoji Forticu’ koju je prešao za 56 minuta i 49 sekundi. Milan Platiša iz PD Imber stigao je prvi na utrci ‘Osvoji Kulu’ dugoj 20 kilometara i to za  2 sata, 48 minuta i 22 sekunde. Publika je najglasnije bodrila male trekere na Dječjoj skalinadi ‘Osvoji Mirabelu’ koju je prvi osvojio dječak Ivan Balić. Odlična organizacija, sjajna atmosfera i zabava za kraj označili su završetak velike manifestacije "Oda proljeću" koju je PD Imber upriličilo proteklih dana ispunivši je atraktivnim sadržajima u prirodi, od akcije čišćenja, uređenja staza za utrku, proslave proljeća na Imberu, izložbi, predavanja i ostalog. Tko nije došao, može samo žaliti..

ODA I POZDRAV PROLJEĆU

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Foto: Zvonimir Kujundžić ui drugi
Izvor: Adrenalin.hr

Imbertrek: Trekerski pozdrav proljeću

Staza od 10 km kao i prijašnjih godina bila je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a prolazila je Omiškom Dinarom, uz označene staze.  

Duža staza, ona od 20 km bila je odabir iskusnim atjecateljima i rekreativcima, a prolazila je  kroz Stari grad, ispod grebena Omiške Dinare, penjala se na Forticu zatim direktno na najviši vrh Dinare Kulu 864m te se spuštala na vrh Imber. Potom je prošla kraj "Lude kuće“, dalje grebenom do crkvice Sv. Vid , prema zaseoku Gorica, onda ravno prema Čelini starom rimskom cestom sve do cilja u hotelu Brzet na Brzetu pred Omišem.

Imbertrek: Trekerski pozdrav proljeću

Povezani članci

Who's Online

We have 44 guests and no members online