Imbertrek 2018. Golub opet najbrže preletio stazu

Na ovogodišnjem izdanju Imbertreka, treking utrka po Omiškoj Dinari u tri dužinske kategorije, na 6, 17 i 30 kilometara, sudjelovalo je preko 550 natjecatelja. Cjelokupna organizacija i natjecanje orijentirano je na promicanju veće tjelesne aktivnosti među svim generacijama odnosno promicanju aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom u cilju zdravijeg življenja. Na Imbertreku su već tradicionalno sudjelovali planinari, ljubitelji prirode, šetači, trekkeri i ostali lokalni (i globalni :-) ljubitelji šetnje u prirodi i aktivnog življenja. Utrke se odvijaju na prekrasnoj Omiškoj Dinari, orijentacija je poprilično jednostavna, staze su bile očišćene i lako prohodne, prolazilo se atraktivnim lokacijama sa više okrijepnih stanica duž staze... a svi one koji nisu sudjelovali ove godine, marljivi organizatori pozivaju da se prijave na vrijeme slijedeće godine. Jer.. Imber vas čeka! Više o pobjednicima u nastavku..

Izvori: Dalmatia.hr. TTK Strka

Krenimo od Malog Traila (6 km), gdje je pobjedu kod muškaraca odnio Marko Ćatipović (36:41), a dok je kod žena slavila Anita Brakus Kedžo (44:07). Na Srednjem Trailu (17 km) pobjedu su odnijeli Ivo Ćupić (1:59:58) te Diana Vrdoljak (2:33:13). Na Velikom Trailu (30km) uvjerljivu pobjedu odnio je Ante Pešić Golub sa vremenom od 3:27:47. Kod žena slavila je Eva Tušar Suhadolc (4:09:03).

imbertrek


REZULTATI

Veliki trail (30 kilometara): Ante Pešić (PD "Imber", TTK "Strka"), Aleksandar Balažinec (Ironmancoach.net), Lovre Mihotić (MK "Marjan"). Žene: Eva Tušar Suhadolc (HPD "Mosor"), Miluša Bošković, Petra Kulić (AK "Sljeme", TK "Swibir")

Srednji trail (17 kilometara): Ivo Ćupić (HPD "Mosor"), Andrija Savić ("Okit"/"Fortuna"), Mario Bosnić (MK "Festina Lente"). Žene: Diana Vrdoljak ("Sikire"), Jadranka Žilić ("Jesenice") i Gabriela Polson (Nextbike Running Team)

Mali trail (6 kilometara): Marko Ćatipović, Petra Vučemilo, Tomislav Sovulj. Žene: Anita Brakus Kedžo (TTK "Strka"), Petra Rodić i Lana Jurišić Vukorepa.

imbertrek

- Cilj je nam je privući što više lokalnog stanovništva u prirodu i upoznati ih s ljepotama naše okolice poput tvrđava Fortice i Mirabele, te podignuti ekološku svijest i potaknuti ljude na zdrav život - kaže Roko Pribičević, jedan od organizatora utrke iz Planinarskog društva "Imber", čiji su vrijedni članovi zaista učinili sve da događaj bude "na visini", pa su na koncu utrka uz pomoć izviđača osigurali topli obrok za sudionike, kao i after party za one najizdržljivije plesače.

Sljedeće kolo DTL-e je za 14 dana kad je na rasporedu ProminaTrek u Drnišu!

Povezani članci

Who's Online

We have 202 guests and no members online