Djelatnici omiške srednje škole traže smjenu ravnateljice Ade Kuvačić

Vrije u srednjoj školi "Jure Kaštelan" u Omišu. Od sedamdeset i dvoje zaposlenih, njih 49 glasovalo je za razrješenje ravnateljice Ade Kuvačić , a o njezinoj smjeni ili ostanku u klimavoj direktorskoj fotelji odlučit će članovi školskog odbora, piše Slobodna Dalmacija. Među djelatnicima škole koji su nezadovoljni radom ravnateljice Kuvačić nisu samo nastavnici, već i dio pomoćnog osoblja, a kap koja je prelila čašu je zapošljavanje nove nastavnice na neodređeno radno vrijeme, zbog kojeg će niti šest mjeseci poslije netko od šest nastavnica hrvatskoga jezika dobiti otkaz kao organizacijski višak.. Direktorici Kuvačić zamjera se samovolja i nepoštovanje zakonske procedure zbog čega su pozvani i prosvjetni inspektori, a o načinu na koji vodi omišku srednju školu obaviještene su i druge relevantne institucije u sustavu obrazovanja. Najnovija informacija je da na neskrivenu žalost više od 30 okupljenih djelatnika srednje škole „Jure Kaštelan“, barem za sada neće biti nikakvih promjena na čelu ustanove u kojoj su zaposleni. Aktualna ravnateljica "spašena je" nepojavljivanjem četvero članova na sjednici Školskog odbora koji je u srijedu navečer trebao glasovati o pokretanju postupka za njenu smjenu ...

OMIŠ

Djelatnici omiške srednje škole traže smjenu ravnateljice Ade Kuvačić

Piše: Saša Ljubičić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Novi sastanak čelnih ljudi škole, kako neslužbeno doznajemo, bit će sazvan već ovog petka. Budućnost ravnateljice Kuvačić tako i dalje ostaje neizvjesna.

Većina profesora i zaposlenika je svoje rekla i poručuju kako ne namjeravaju odustati, no, kao i često puta u Hrvatskoj, svoje zahtjeve teško da mogu ostvariti sve dok za to ne postoji politička volja.

PROČITAJTE VIŠE...