FDK: Zlato 'Mornarevoj ljubi'

Vedran Bonačić, autor glazbe na stihove nepoznatog autora “Mornareva ljuba” u izvedbi ženske klape Cesarice” iz Zagreba, pobjednik je na Večeri novih skladbi jubilarnog 50. festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Time je zavrijedio 10 zlatnu plaketu, a “Cesarice" su nagrađene i za najbolju izvedbu. Drugo mjesto i srebrna plaketa pripala je Vinku Didoviću za skladbu “Knjiga iz Argentine" u izvedbi klape “Praska" iz Podstrane, dok su treće mjesto, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, dobili autor glazbe Srećko Damjanović i autor stihova Pjero Mirić za skladbu "Nonota braciera" u izvedbi klape “Braciera" iz Bola, a Mirić je nagrađen za najbolje stihove. Publika je najviše glasova dala autoru glazbe Josipu Tomasoviću i autoru teksta Jerolimu Tomasoviću za skladbu "Da mi se vrnit” u izvedbi muške klape “Berulia" iz Brela. Kao gost večeri nastupila je mješovita klapa “Kartolina” iz Ontaria (Kanada) - bez Tima..

40. FESTIVAL KLAPA U OMIŠU:

VEDRAN BONAČIĆ I 'CESARICE' POBIJEDILI NA VEČERI NOVIH SKLADBI

Izvor: Slobodna Dalmacija

Inače, zbog vremenskih neprilika, Večer novih skladbi se. umjesto na mjestu tradicionalnog održavanja, “maloj pjaci”, održala pred punim gledalištem u Ilirskom sjemeništu na Priku.

Ove nedjelje će pak biti otvorena izložba u povodu 50 godina Festivala, u prostorijama festivalske suvenirnice u Ulici Petra Preradovića 6, u 20 sati. Na otvaranju će nastupiti klapa Omiš".

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online