Poljički i Omiški nogometni tići upisali pobjede u Slovačkoj

mladi nogometaši u slovačkojMladi nogometaši Poljičanina iz Srinjina zajedno sa svojim kolegama iz nogometnog kluba Omiš nastupaju u slovačkom Prešovu na jubilarnom desetom Fragaria Cupu. Na turnir se prijavilo 280 momčadi iz cijele Europe, a međusobna konkurencija poslužit ce im da već u ovim mladim danima steknu natjecateljske navike. No, ne radi se tu samo o nogometu nego i o upoznavanju Europe, piše Dalmacijanews.com ...


MLADI POLJIČANI I OMIŠANI NA NOGOMETNOM TURNIRU U SLOVAČKOJ

Izvor: Dalmacijanews.com

Prije dolaska u Prešov mladi nogometaši su u pratnji svojih trenera posjetili prijestolnicu nekadašnju prijestolnicu zajedničke države - Budimpeštu. Posjet starom Budimu i razgledavanje ljepota glavnog grada Mađarske poslužilo im je kao opuštanje prije natjecanja.

U slovačkom Prešovu, gradu na samoj granici Mađarske i Slovačke uslijedile su utakmice. Većina uzrasnih kategorija (U-11, U-13, U-14 i U-15) već su prvog dana upisali pobjede na turniru.

U-15 ekipa Omiša je također pobijedila obje utakmice. Protiv rumunjskog Panteliona slavili su s 3-2. Dva gola zabio je Bilić i jedan Vrkić. Domaće, koji igraju za klub Pivovar Saris pobijedili su u drugoj utakmici s 3-0. Bilić je opet zabio 2, te Bandov 1.

Ekipa U-13 izgubila je obje utakmice. Steaua ih je svladala s 6-0, dok su od Olimpie Elbag izgubili s 5-1.

U-15 ekipa Poljičanina odmah na startu pobijedila vršnjake iz ukrajinskog Havirova rezultatom 5-0. Po dva gola postigli su Tomić i Matić, dok je jedan zabio Škobalj. Drugu utakmicu tog dana nisu ni odigrali jer se momčad rumunjske Astre nije pojavila.

Malo manje sreće imala je u prvoj utakmici U-14 ekipa koja je od poljske Akademie Sportova izgubila sa 1-2 umatao početnom vodstvu i brojnim propuštenim prilikama. Pogodak za Poljičane postigao je Jurčić. Ipak, drugu utakmicu su se bolje koncentrirali i pobijedili litavski Jekabpils rezultatom 4-0. Dva puta je strijelac bio Jurčić, dok su po jednom pogodili Mandić i Vuković.

Ekipa U-13 bila je najuvjerljivija prvog dana. Sveukupno su zabili 11 golova u dvije utakmice. U prvoj su dobili Ariston iz Bugarske rezultatom 4-0, dok je u drugom susretu nastradao Lev Tasin iz Ukrajine sa ukupnih 7-0. Frane Petričević zabio je 6 golova, njegov brat Marin 1, a preostala četiri dao je Jurčić.

Za razliku od njih kategorija nogometaša U-11 dobila je najteže protivnike. Izgubili su obje utakmice. Prvu 5-0 od Tatrana iz Prešov, drugu od ukrajinskog Lviva s 1-0.

Poljički i Omiški nogometni tići upisali pobjede u Slovačkoj

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online