Duće: Dugovi usporili radove na Magistrali?

semaforNakon više od godinu dana rovanja po državnoj cesti D8, radovi na izgradnji kanalizacije u Dućama došli su do samoga kraja. Naoko su i gotovi. Cijevi su postavljene, zatrpane te se još samo na dva mjesta, ukupne dužine oko sto metara, čeka da radnici tvrtke 'Spliting' nabace posljednji sloj asfalta kako bi i promet tim dijelom Jadranske magistrale napokon normalno profunkcionirao. Ali, radnika nema na vidiku. Baš kao ni njima pripadajućih strojeva. Sve je, rekosmo, spremno za završno asfaltiranje, no kada će se ono dogoditi sasvim je neizvjesno. Izvjesno je tek da dani prolaze, dok vozači i mještani gube živce. ...

NEIZVJESTAN KRAJ OBNOVE KANALIZACIJSKE MREŽE U DUĆAMA

Dugovi usporili radove na Magistrali?

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Ovo je sramota, već petnaest dana nitko na cesti ništa ne radi, strpljenje ljudi u Dućama stvarno je pri kraju - kaže nam vidno iznervirani mještanin Filip Bilanović.

Načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić samo nemoćno sliježe ramenima. Obećano mu je da će sve biti gotovo u roku, a ugovorni rok, objašnjava, istječe 15. ožujka.

odmorZbog čega se tvrtka "Spliting", kao izvođač radova, povukla s gradilišta, javna je tajna, no javno o tome nitko ne želi govoriti. Navodno je riječ o starim dugovima. A  bez njihove isplate nema ni novog asfalta.

Tko je "Splitingu" dužan, pri čemu napominjemo da su Hrvatske vode investitor radova, i o kojoj se svoti radi, nemoguće je saznati.

Direktori su se, čim su čuli za novinarski poziv, razbježali po sastancima koji će, nevješto su redom prenosile tajnice, potrajati cijeli dan. A možda i više dana...

Jedinu konkretnu informaciju dobili smo u Hrvatskim cestama, državnoj tvrtki koja s radovima u Dućama nema veze, ali je za njih izravno zainteresirana jer neasfaltirana leži  cesta kojom oni upravljaju.

- Mi smo dali dozvolu za obavljanje radova, no za njihov zastoj nismo odgovorni. Problem o kojem govorite nam je poznat, ali ja ne bih ulazio u to tko je kome dužan, mogu vam tek jamčiti da će cesta biti asfaltirana u utorak, 13. ožujka, dok će svi radovi biti zgotovoljeni do 31. ožujka - rezolutan je Neven Matijević, šef splitske ispostave Hrvatskih cesta.

Na naše pitanje, što ukoliko iz 'Splitinga' odbiju izići na teren prije isplate duga, Matijević je ponovio kako on osobno garantira da će se u srijedu ujutro promet kroz Duće odvijati bez semafora i zastoja.

duće

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online