Dugoraćanin Špiro Pavlić najveći je adut hrvatske gastro scene sa svjetskim potencijalom

Špiro Pavlić je chef bez kojeg ni dubrovačka "Nautica" ne bi bila ono što jest. Nesumnjivi i jedan od najdarovitijih mladih chefova, Špiro je maštoviti kreator sjajnih jela, nadahnut u njihovoj prezentaciji te "na ti" s modernim kulinarskim trendovima. Kao prava zvijezda  "Nautice" zacjelo bi već sada mogao "okoštati" u gastromanirizmima koji bi mu jamčili i ugled i zavidan prihod, no Pavlić to, srećom, ne želi ...

ŠPIRO PAVLIĆ

Piše: Zlatko Gall
Izvor: Slobodna Dalmacija


Dapače, najprije je u Francuskoj - u zimskoj sezoni matičnog restorana . specijalizirao slastičarstvo, a nakon povratka zabljesnuo novim sjjem i s još većom odlučnošću krenuo za novim spoznajama i znanjima.

Nautica

Stoga nikoga nije začudilo da se zaputio u jedan od najboljih svjetskih restorana, u Kopenhagnsku "Nomu" Renea Rexhepjja gdje je, kako je sam to kazao, stjecao dragocjeno iskustvo.

- "Noma" će sigurno utjecati na mene, posebice u slaganju okusa i jednostavnosti namirnica koje se koriste" - kazao je dugoraćanin nakon povratka.

Znajući za sve što je do sada uradio te nevjerojatnu spremnost za učenje, nitko upućen u gastronomiju neće posumnjati da je Pavlić aposlutno najveći adut hrvatske gastro scene sa svjetskim potencijalom.

Jer, kako je i sam kazao: "A ko san nešto naučija u Nomi, to je da se trebaš dat do kraja. Uvik možeš još bolje!".

Špiro Pavlić

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online