Koncert: 'Brodosplit' pjeva Schuberta, Mozarta, Tijardovića, Stipišića, McCartneyja

zbor Brodosplit pjeva Schuberta, Tijardovića i McCartneyja
U povodu 40 godina od svojeg utemeljenja, Gradski zbor "Brodosplit" Split održat će svečani koncert u ponedjeljak, 26. studenog, u splitskome HNK-u s početkom u 19.30 h. Pjevači iz "Brodosplita", među kojima je dugi niz godina i naš "grdelin" Ante Toni Čepić, pod dirigentskom palicom maestra Vlade Sunka pripremili su za koncert opširan i vrlo zahtjevan program, od klasičnih izvedbi, preko domaćih, sakralnih, koncertnih do stranih skladbi ...

GLAZBENA POSLASTICA - KONCERT POVODOM PROSLAVE 40. GODINA ZBORA "BRODOSPLIT"

‘Brodosplit’ pjeva Schuberta, Tijardovića i McCartneyja

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Posjetitelji koncerta tako će moći čuti Schuberta, Mozarta, Verdija, Biebla, Vajde, McCartneyja i druge skladatelje. Od domaćih su autora odabrali Ljubu Stipišića i njegovu "Gremo mi puntari", "Ero" Jakova Gotovca, "Spli’ski akvarel" Ive Tijardovića, djelo "Gospe Sinjska", 1. i 4. stavak, maestra Vlade Sunka i druge skladbe.

Kao gosti "Brodosplita" pozvani su Gibonni, Dražen Žanko, primadona splitskoga HNK Valentina Fijačko, "Splitske cure" s voditeljicom Danicom Zaić, mandolinski orkestar "Sanctus Domnio" s dirigentom Vladimirom Lukasom.

Zbor “Brodosplit” nedavno se vratio iz Španjolske s 1. međunarodnog natjecanja zborova u Calelli, gdje su Splićani osvojili dvije zlatne plakete u kategorijama muških zborova i sakralne glazbe, te su osvojili naslov apsolutnog pobjednika u kategoriji muških zborova. “Brodosplit” se tada natjecao među 80 zborova iz 36 zemalja s čak 2600 pjevača, dokazavši još jednom da im nema ravnih.

Program će voditi Lejdi Oreb, a uvodnu riječ o zboru kazat će profesorica Ivana Tomić Ferić.

Povezani članci

Who's Online

We have 76 guests and no members online