Via Adriatica: Golub i Crv u avanturi života

Omiški trekkeri Golub i Crv krenuli su u avanturu života, planiraju u dvadesetak dana prijeći Via Adriaticu, 1.100 kilometara od ‘punte‘ Istre sve do konavoske Prevlake, piše Merien Ilić na stranicama Slobodne Dalmacije.
S minimalnom količinom opreme, omišani Duje Lekšić Crv i Ante Pešić Golub krenuli s rta Kamenjak, najjužnije točke Istarskog poluotoka, u veliku avanturu zvanu Via Adriatica, i to trčeći. Cilj im je prijeći 1100 kilometara dugometražne planinarsko-biciklističke staze koja vodi sve do Prevlake na jugu Hrvatske, spajajući prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja.
Plan im je zaista ambiciozan - prijeći sve te kilometre u dvadesetak dana suočavajući se s ćudima jesenjeg vremena, ali i naših planina poput Velebita, Risnjaka, Dinare, Biokova, sve do juga. Trekerima poput njih koji imaju utakmica u nogama na brdskim terenima, to je samo jedan od velikih izazova koji prihvaćaju. Izazovi čekaju i Goluba i Crva kojima će "Imberlani", kako se omiški planinari nazivaju u šali, pružati logističku potporu gdje god mogu, na smjene, a podrška je spremna u svakom trenutku i od goleme obitelji trail-anđela, volontera koji uskaču kao pomoć hodačima na stazi bilo smještajem, hranom, vodom, savjetom ili nečim drugim.
- Ideja se rodila davno. Proučili smo sve dionice, imamo GPS trag, u dobroj smo kondiciji i imamo puno volje - kazali su na startu Golub i Crv i potrčali u avanturu života!

Izvor: Slobodna Dalmacija

- Imali smo puno ideja koje su realizirane na Via Adriatici, al ova je najluđa do sada! Ukupno je 25 ljudi prešlo hodajući cijelu Viu Adriaticu, a njih pedesetak je prešlo jednu ili više dionica. Raduje me što je staza zaživjela, zapravo cijela ideja da povežemo dva kraja Hrvatske i pokažemo ono najljepše na putu - rekli su.

Povezani članci

Who's Online

We have 70 guests and no members online