Klape u Zagrebu

U subotu 11.12.2021. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u okviru programa Zagrebačkog Adventa pred više stotina posjetitelja održan je koncert koji je bio prava poslastica za sve ljubitelje a capella klapskog pjevanja. Pod počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, u organizaciji Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa, te suorganizaciji Turističke zajednice Grada Zagreba, tradicionalno se 36. put održao koncert "Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar".
Na koncertu koji se ove godine umjesto u koncertnoj dvorani Lisinski održao na centralnom zagrebačkom Trgu, redom su nastupale ponajbolje klape sudionice završnih večeri 55. omiškog Festivala održanog proteklog ljeta i klape koje su osvajale nagrade u Omišu: ženske klape Sorelo, Oželanda, Figurin i Armorin iz Zagreba, ženska klapa Luše iz Splita, te muške klape Kaše iz Dubrovnika i Stine iz Zagreba. U hladnoj večeri izvedbama tradicionalnih božićnih napjeva i klapskih obrada popularnih pjesama klape su zagrijale srca svih posjetitelja i prolaznika, te tako pridonijele blagdanskom ozračju na Trgu bana Jelačića...

KLAPE, ZAGREBU NA DAR

Održan 36. koncert FDK Omiš na Trgu bana Jelačića

Izvor: FDK Omiš

Prijateljstvo Gradova Omiša i Zagreba traje još od 1984. kada je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prvi put održan koncert najboljih dalmatinskih klapa. Ta se tradicija nije prekidala ni za vrijeme Domovinskog rata kada su klape pjesmom spajale sjever i jug Hrvatske i podizale moral u gotovo podijeljenoj Domovini. Jedina godina u kojoj koncert nije održan je prošla 2020. zbog epidemije virusa Covid – 19.

Na kraju su svi izvođači zajedno otpjevali tradicionalnu božićnu pjesmu U se vrime godišta i tako pjesmom u ime svih organizatora i sudionika koncerta svima na Trgu zaželjeli puno zdravlja, pjesme i veselja u nadolazećim blagdanima i sve najbolje u novoj 2022. godini.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović, ravnatelj FDK Omiš Mijo Stanić i pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić. Program je vodio Branko Uvodić, dugogodišnji voditelj Završnih večeri omiškog Festivala.

Povezani članci

Who's Online

We have 101 guests and no members online