Hotel 'Plaža': Nadogradnja tek niče, a već je pun za iduću sezonu

gradilište u OmišuDugoočekivana nadogradnja omiškoga hotela "Plaža" započela je nakon što su gradski vijećnici donijeli odluku o pravu građenja na zemljištu koje se nalazi neposredno uz postojeće hotelske kapacitete te tako Andri Tomasoviću, vlasniku "Plaže", omogućili da napokon, nakon što je još u travnju s te čestice uklonjeno kultno, ali derutno Ljetno kino, zaokruži svoju turističku priču u središtu grada na ušću Cetine ...


OMIŠ

Hotel tek niče, a već je pun za iduću sezonu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Najvažnije je da su strojevi na gradilištu te da smo počeli s bušenjem prvih od čak 300 bušotina, pri čemu će svaka ići do 11 metara dubine. Taj dio posla je nužan zbog učvršćivanja terena jer se praktično čitava parcela nalazi na vodi - objašnjava Tomasović dodajući kako će novo krilo njegova hotela od susjedne zgrade, u kojoj se, među ostalima, nalazi i gradska vlast, biti udaljeno pet metara, a taj će prostor ispuniti zelenilom.

dogradnja Hotela Plaža
  foto: Ante Čizmić / Cropix

Hotel "Plaža" na ovaj će način praktično udvostručiti svoj kapacitet te više neće imati 41, nego 89 soba s 200 ležajeva, a kao objekt s četiri zvjezdice dobit će i kongresni centar, prvi na širem omiškom području, kojega će krasiti velika dvorana s 300 mjesta te tri manje s ukupno 80 sjedalica.

- Ukupna investicija vrijedna je oko pet milijuna eura, a čitav posao bi trebao biti gotov najkasnije do prvoga svibnja iduće godine kada nam dolaze i prvi gosti. Kad smo već kod gostiju s ponosom mogu kazati kako već sada imamo bukiranu čitavu sljedeću sezonu, i to isključivo s turistima koji dolaze iz Njemačke i Engleske.

Od prvoga dana ciljano smo išli na ta tržišta, izbjegavajući istok Europe, a koliko smo uspjeli u privlačenju platežno moćnijih gostiju najbolje govori podatak da nam sezona traje 180 dana - ističe Tomasović.

Omiš, velika plaža

Povezani članci

Who's Online

We have 306 guests and no members online