Splitski polumaraton 2018.

18. Splitski polumaraton u organizaciji Maraton klub Marjan je manifestacija sportskog i humanitarnog karaktera na kojoj se u ovogodišnjem izdanju od  23.- 25.02.2018. očekuje rekordan broj sudionika, njih oko tri i pol tisuće iz više od 40 zemalja svijeta. Splitski polumaraton je volonterski projekt koji zahvaljujući zaljubljenicima u trčanje danas okuplja rekordan broj sudionika i od velikog je značaja za turistički razvoj Splita. Splitski polumaraton već drugu godinu daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize te u suradnji Rotary klubom Kaštela i Odborom za Rotary zakladu Rotary Districta 1913 Hrvatske organizira humanitarnu END POLIO utrku na 5 kilometara.  Po 30 kuna od svake uplaćene startnine za ovu utrku Splitski polumaraton će uplatiti u Rotary PolioPlus zakladu za borbu protiv dječje paralize. Sudjelovanjem u utrkama, najmlađima želimo pružiti priliku za razvoj natjecateljskog duha i ljubavi prema sportu te istaknuti važnost solidarnosti i brige za bolesne i potrebite od najranije dobi.

Izvor: Dalmacija.hr

Tijekom trodnevnog programa 18. Splitskog polumaratona dio sudionika će postići vrhunske sportske rezultate, neki će oboriti vlastiti rekord, dio će otrčati svoj prvi polumaraton, a ostali će svojim sudjelovanjem dati humanitarni doprinos ovoj manifestaciji.

2018. godine, pod pokroviteljstvom dm-drogerie markt, po prvi put organizira se utrka za sve školarce “dm dječje milje”, a za sve sudionike je osigurana natjecateljska majica, broj i medalja te nagrade za najbrže dječake i djevojčice. “dm dječje milje” su humanitarna utrka koja ima simboličnu startninu u iznosu od minimalno 10 kuna, a cjelokupni iznos prikupljen ovim putem se donira Županijskoj ligi za borbu protiv raka – Split.