O dočeku pola Nove godine i noćnom provodu u mjestima koja se 'užasavaju' zalaska sunca

Dok je elita sinoć slavila ulazak Hrvatske u EU, Omišani su u organizaciji popularnih kafića plešući na dva trga dočekali pola Nove godine. U Dugom Ratu skoro se ništa značajnije nije događalo na javnim mjestima, osim turnira Mali Balun 2013. koji se u večernjim satima odigrava na Streljani. Dvije večeri prije bikeri iz MK Reborn Dalmacija priredili su odličnu feštu na za velike ljetne koncerte i zabavu izvrsnom mjestu. Šteta što ovaj inicijativom i trudom dugoratskih bikera od građevinskog otpada očišćeni prostor češće nije u svrsi zabave. Prostor je, barem iz dugoratske perspektive, zvučno odlično izloran (ne znam točno što će Glavičani i Dućani na ovo reći), a opet i kratkom laganom šetnjom pristupačan. Provjera, odobrenje, koncesija.. i eto možda i prilike za poduzetnike u svijetu zabave! ...

MALA NOĆNA MUZIKA

Piše: Mladen Banović

omiš noćuPet kilometara istočnije nekako u ovo vrijeme budi se i noćni život u Omišu. Grad koji je izgubio simbole svojih popularnih okupljališta, turistički gradić koji nigdje na širom području nema ni jednog jedinog disko kluba, grad u kojemu se noću živi samo dva mjeseca, a u ostatku godine (osim pred Božić i oko Nove godine) samo životari u stanju hibernacije dok hladni vjetar s Cetine neumorno gonja narančaste kese niz kale i Fošal..

Osim fascinantne prirode, odlične (za hrvatske prilike) ponude adrenalinskog odmora, branda klapske pisme čiji pivači kao da zaziru od trgova i ulica, te probuđenog branda Omiških gusara, malo posebnosti Omiš i njegovo šire područje nudi turistima i putnicima namjernicima, ali i svojim mještanima. Svi oni željni kvalitetnog noćnog života produžiti će glavom bez obzira dalje na jug. I nije im zamjeriti na tome.

Laku ti noć, usnuli grade. Odoh i ja dalje po svoj komadičak zaslužene razbibrige i zabave ...

Povezani članci

Who's Online

We have 242 guests and no members online