Tomislav Ćorić s (grado)načelnicima o mogućnostima financiranja projekata u sustavu gospodarenja otpadom

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić održao je sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i (grado)načelnicima općina s područja županije s kojima je razgovarao o mogućnostima financiranja projekata jedinica lokalne samouprave u sustavu gospodarenja otpadom.
- Za informiranje i edukaciju natječaj je vrijedan 42,5 milijuna kuna, natječaj za izgradnju i financiranje reciklažnih dvorišta koji je tijeku je vrijedan 214 milijuna kuna, natječaj za nabavu vozila i plovila vrijedan je oko 150 milijuna, za izgradnju sortirnica oko 350 milijuna i oko 250 milijuna za nabavu spremnika. One jedinice lokalne samouprave koje ispune uvjete natječaja mogu očekivati financiranje iz EU fondova u 85-postotnom iznosu - kazao je Ćorić.
Rekao je i da je natječajna dokumentacija za Lećevicu pri kraju te da očekuje da bi projekt mogao biti gotov do 2023. Župan Blaženko Boban ponovio je da će natječaj za Lećevicu biti raspisani do ljeta. - Najveći je problem edukacija građana, ali moramo krenuti s tim, paralelno raditi Lećevicu i sortirati otpad - zaključio je Boban.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 263 guests and no members online