Maloračanin Roko Čopac i Karla Šitić pobjednici 19. Omiškog maratona

roko čopacU Omišu je u subotu, 28. srpnja 2012. održan 19. plivački maraton. Utrka duga deset kilometra bodovala se za prvenstvo Hrvatske, a osim profesionalaca mogli su nastupiti i rekreativci u utrci na dva kilometra. Pobjednik muškog maratona je plivač Roko Čopac iz Malog Rata, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila olimpijka Karla Šitić. Pobjednici u kategoriji rekreativaca: Toni Elezović, Petar Matić i Mijo Bebić ...

OMIŠKI MARATON

Maloračanin Roko Čopac najbrži, Olimpijka Karla Šitić rutinski uoči Londona, kod rekreativaca najbolji Splićanin Petar Matić

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor:
Slobodna Dalmacija

19, Omiški plivački maraton

Dok je hrvatska delegacija u petak kasno navečer marširala londonskim Olimpijskim stadionom, Karla Šitić je spavala. Pripremala se za Omiški maraton što je jučer, po nesnosnoj vrućini u zraku i tek nešto manjoj toplini mora, okupio 40 ponajboljih hrvatskih daljinskih plivača, te točno, baš kao u crtiću, 101 rekreativca.

Olimpijka Karla put Londona će tek u petak, 3. kolovoza, njena disciplina na rasporedu je 9. kolovoza, pa joj je natjecanje u Omišu poslužilo kao generalna proba i provjera forme pred 'utrku života'.

19, Omiški plivački maraton

- U Omišu mi nije bio važan rezultat, koliko odrađivanje nekih taktičkih zamisli. Sve u svemu, zadovoljna sam, zdrava, te sasvim spremna za londonsku utrku na deset kilometara - kazala je prva zvijezda Omiškoga maratona. O medalji na Igrama Karla ne mašta, želja joj je, ističe, držati se među dvadeset najboljih, a potom što bude.

19, Omiški plivački maraton

Na ušću Cetine, na 19. prvenstvu Dalmacije i 10. državnom prvenstvu za daljinske plivače, Karla je ostvarila rutinsku pobjedu. S vremenom 2.07.39 i mnoge je muškarce ostavila zapjenjenima od valova i ljubomore. U ženskoj konkurenciji druga je, pak, bila Anja Trišić, dok je pehar za treće mjesto primila Dina Levačić.

19, Omiški plivački maraton

Kod muškaraca je, očekivano, bilo znatno neizvjesnije. Za dvije dužine tijela ispred sugrađanina Duje Milana omiškim je slavodobitnikom postao Maloratski Splićanin Roko Čopac, dok se trećim mjestom, izborenim doslovno za zaveslaj ruke, morao zadovoljiti Karlin brat, Ivan Šitić.

19, Omiški plivački maraton

Dvokružnu dionicu Omiš - Nemira - Omiš  Roko Čopac je isplivao za 2.05.26, te tako najavio dobru formu pred skorašnje Svjetsko juniorsko prvenstvo što će se održati u Kanadi.

19, Omiški plivački maraton
  Roko Čopac

- Bez obzira na mirno more nije bilo lako plivati jer se zbog sunčeva odsjaja i konstantnog bljeskanja bove praktično nisu ni vidjele - zadihano je zaključio još jednu uspješnu omišku plivačku priču splitski maloračanin Roko Čopac.


Video prilog

Povezani članci

Who's Online

We have 153 guests and no members online