Primjena umjetne inteligencije u zdravstvu

Kako umjetna inteligencija mijenja zdravstvo? Odgovor na ovo pitanje zainteresiranima će prezentirati izv.prof.dr.sc. Saša Mladenović, voditelj istraživačke grupe za umjetnu inteligenciju sa PMF-a u Splitu u četvrtak 30.01. u 18 sati u prostorima PICS@FESB na splitskom FESB-u
Duboko učenje razvilo se od doba kada je bilo u stanju klasificirati mačke i pse, a sada može dijagnosticirati bolesti temeljem analize slika podjednako kvalitetno ili bolje od liječnika. Neke od primjena prošle su fazu kliničkog testiranja i sada su postale dio službenog protokola. Korištenjem podataka pristiglih od pametnih satova, pametnog nakita ili drugih uređaja specijalne namjene otvaraju se nove mogućnosti primjene umjetne inteligencije s ciljem prevencije ozbiljnijeg zdravstvenog stanja. Analiza ponašanja prilikom korištenja računala, vožnje, šetnje i slično može rezultirati predviđanjem neuroloških i kardiovaskularnih ili psihičkih epizoda što otvara mogućnosti preventivnog djelovanja umjesto reaktivnog djelovanja. O ovim, ali i temama odgovornosti, etičnosti i uvjetovanju liječenja predviđanjem uspješnosti liječenja razgovarat će se tijekom i nakon ovog, nadamo se jako zanimljivog predavanja i druženja.
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, potrebno se samo prijaviti, a ni izlaz se ne naplaćuje. Štoviše, organizator nakon predavanja časti Calypso pizzama i pivom u ugodnom ambijetu PICS-a.

Izvor: ICT Županija

Kroz niz primjera, ali i kroz prezentaciju alata poput "Teachable Machine" pokazat će se mogućost primjene tehnika umjetne inteligencije u području zdravstva i pomoći kronično oboljelima kroz izradu jednostavnog prototipa aplikacije za praćenje stanja bolesnika uz analizu efikasnosti uzimanja lijeka.

Raspored:

18:00 — 18:30 Okupljanje
18:30 — 19:45 Prezentacija
19:45 — Networking sa Calypso pizzama i pivom

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online