Omiš dobiva svoj međunarodni gitaristički festival!

omiški gitaristički festivalomiški gitaristički festivalOmiš dobiva svoj međunarodni gitaristički festival! Udruga "Male žice" od 6.-9. travnja organizira međunarodni festival gitare "Omiš guitar fest 2010." Riječ je o manifestaciji koja obuhvaća čitav niz kulturnih aktivnosti i zanimljivosti. Osim natjecateljskog karaktera koji obuhvaća jedanaest kategorija (od klasične do pop rock kategorije), koji je prvi ove vrste u Hrvatskoj, održat će se i mnogobrojni koncerti ( splitske grupe "Čuvari svirala", te mladog i već svjetski poznatog gitariste iz Dugog Rata Petra Čulića, koji će na koncertu svirati klasičnu i električnu gitaru(!), te zapjevati uz akustičnu gitaru). Organizirane su i radionice, te predstavljanje vrhunskih majstora ručne izrade gitara. Prijave za natjecanje traju do 21.03.2010.,a za pobijednike su osigurane vrlo vrijedne nagrade ...


OMIŠKI FESTIVAL GITAREPiše: Nikolina Tomasović


omiški gitaristički festivalOsim natjecateljskog karaktera festivala koji obuhvaća jedanaest kategorija, od klasične pa do pop rock kategorije, koji je prvi ove vrste u Hrvatskoj, održat će se i mnogobrojni koncerti (splitske grupe "Čuvari svirala", te mladog i već svjetski poznatog gitariste iz Dugog Rata Petra Čulića, koji će na koncertu svirati klasičnu i - električnu gitaru(!), te zapjevati uz akustičnu gitaru).

Organizirane su i radionice: autorsko pravna radionica koju će voditi gosp. Stribor Jurčić iz Pegaz Actoritas-a, radionice električne i klasične gitare.

Biti će predstavljene i ručno izrađene gitare Vrhunskih majstora Stefana Robola (Italija), Samo Šali-ja (Slovenija), te Mate Blažanovića i Mladena Frankovića iz Zagreba.

Na omiškom festivalu gitare očekuje se dolazak preko 100 natjecatelja i preko 400 gostiju iz nekoliko zemalja, a kao posebnost možemo spomenuti dolazak dva gitaristička orkestra iz Češke republike i Hrvatske na samo natjecanje.


omiški gitaristički festival


Među natjecateljima u disciplini električna gitara ima već prijavljenih eminentnih gitarističkih imena sa velikim brojem snimljenih nosača zvuka kako samostalnih, tako i za neke od najpoznatijih imena domaće i strane scene.

Prijave za natjecanje traju do 21.03.2010.,a za pobijednike su osigurane vrlo vrijedne nagrade u vidu novčanih bonova, vrijednih gitara i koncerata koji su osigurali brojni sponzori.

Dodatne informacije možete dobiti i na službenoj internet stranici festivala - http://www.omisguitarfest.com

ili na mob: 095 / 910 8376.


Umjetnički voditelj i direktor natjecanja:
Neno Munitić, mr. art.omiški gitaristički festival

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online