ProminaTrek 2015: Počeo proljetni treking kup

U organizaciji Planinarskog društva Promina Drniš, u subotu 21. veljače uspješno je održana prva treking utrka u sklopu Proljetnog treking kupa i prva treking utrka ikad organizirana na Promini – ProminaTrek 2015.,u kojoj je sudjelovalo oko 200 natjecatelja i rekreativaca iz cijele Hrvatske i Crne Gore. Utrka se odvijala na dvije odvojene staze, odnosno u dvije odvojene kategorije. U natjecateljskoj kategoriji je u oštroj konkurenciji od čak 69 iskusnih planinara i trekera, pobjedu odnio Vladimir Kekez iz HPD Mosor Omiš, koji je planinarsku stazu dugu čak 22 km prešao za svega 2 sata i 44 minute. Drugi je bio član istoga kluba Ivan Želalić. U rekreativnoj kategoriji stazu dugu 11 km najbrže je prešao četrnaestogodišnji Ivan Barišić iz PD Promina Drniš, a istu stazu je uspješno prošlo čak 112 rekreativaca...

PROMINA TREK

Proljetni treking kup nastavlja se u Omišu

Izvor: Šibenski portal

Podsjećamo,Utrka ProminaTrek 2015. dio je šireg projekta i natjecanja nazvanog Proljetni treking kup kojeg uz drnišku čine još tri utrke koje se održavaju na području Mosora, Poljičke planine i omiške Dinare: ImberTrek (21. ožujka), Jesenice Treking (11. travnja) i Mosor Grebening (9.svibnja).

Organizatori Proljetnog treking kupa su Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš i Planinarsko društvo Promina Drniš.

promina trek

Sve četiri utrke okupljaju velik broj sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Baziraju se na promicanju veće tjelesne aktivnosti odnosno aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom u cilju zdravijeg življenja, te na promicanju ekološke svjesnosti i uživanju u prirodnim ljepotama.

Povezani članci

Who's Online

We have 257 guests and no members online