Petar Čulić na Splitskom ljetu

Petar Čulić, jedan od najboljih predstavnika mlađe hrvatske generacije gitarista, nastupa na Splitskom ljetu. Solistički koncert održati će se u ponedjeljak, 6.8.2018. s početkom u 21 sat u Dioklecijanovim podrumima. Omeđen klasičnim gitarskim repertoarom J. K. Mertza i M. Giulianija, Čulićev koncertni program je južnjačkoga ozračja: južnoameričko indijansko nasljeđe ugrađeno je u jezik brazilskoga velikana Villa-Lobosa, dok je u Piazzollinom opusu argentinski tango doživio jedinstven razvoj. Uz španjolska nadahnuća gitarskoga virtuoza Miguela Llobeta i skladatelja Joaquína Turine, naći će se i izvanvremenski tonovi Bachove solističke suite, originalno skladane za violončelo. Naravno, tu je i Mali princ, Čulićeva skladba s drugog solo albuma iz 2014. sa s vlastitim skladbama. Ostalo je jos samo dvadesetak ulaznica u slobodnoj prodaji, kaže nam Petar, pa zainteresirani požurite si osigurati svoj 100% dobitni "tiket"..

KONCERT

Petar Čulić na Splitskom ljetu

Petar Čulić jedan je od najboljih predstavnika mlađe hrvatske generacije gitarista. Dugoraćanin je magistrirao gitaru 2008. na Umjetničkoj akademiji u Splitu, te školovanje nastavio u Njemačkoj i Engleskoj. Dobitnik je niza nagrada na domaćim i međunarodnim gitarističkim natjecanjima. Solistički, kao i član komornih sastava, nastupa diljem Hrvatske i u svijetu.

U nizu suradnji i zanimljivih solističkih projekata ističe se njegov drugi solo-album s vlastitim skladbama, objavljen 2014., na kojemu je i skladba "Mali princ" nadahnuta istoimenom Saint-Exupéryjevom modernom bajkom.

Petar Čulić

Program koncerta:

Johann Kaspar Mertz - Fantaisie Hongroise op. 65, no.1

Petar Čulić - Mali princ

Johann Sebastian Bach - Cello suite no. 2, BWV 1008  (obr. V. Dešpalj )
Prelude - Courante

Astor Piazzolla - Milonga del angel (obr. B. Benitez)

Joaqin Turina - Sonata op. 61
Allegro – Andante – Allegro vivo

Miguel Llobet
El testament d'Amelia
El Noi de la Mare

Heitor Villa – Lobos Preludij br. 4

Mauro Giuliani - Grande ouverture.

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online