Iz Regije..

Gradsko vijeće Omiša: Jurjević se nije pojavio, Kovačić izmijenio dnevni red, Škaričić prekinuo sjednicu

Zbog izostanka jednog vijećnika (Filip Jurjević, HDSSD) te izmjene dnevnog reda i reakcije vijećnika HDZ-a na tu izmjenu, petnaesta sjednica Gradskog vijeća prekinuta je u utorak već nakon 15-ak minuta zbog nedostatka kvoruma. Gradonačelnik Ivan Kovačić zbog izostanka jednog vijećnika povukao je s sjednice točku dnevnog reda o proračunu za 2015. Proračun se, naime, izglasava apsolutnom većinom, a bez Jurjevića omjer vijećnika u gradskom je vijeću bio 8:8. Nakon toga Ivan Škaričić je povukao svoje vijećnike na petominutne konzultacije, nakon čega je izjavio sljedeće: “Smatramo da je ova predstava štetna za politički boljitak grada Omiša. HDZ ne želi sudjelovati u radu ovakvog vijeća i napuštamo sjednicu”. Zbog nedostatka kvoruma sjednica je prekinuta. Iduća je zakazana za sljedeći utorak u devet sati ...

GRADSKO VIJEĆE OMIŠA

Izvori: Slobodna Dalmacija, Fosal.hr

Aktualni saziv Gradskog vijeća grada Omiša dužan je izglasati novi proračun najkasnije do 31. prosinca ove godine. Ako to ne uspiju, Kovačić će dobiti dodatan rok od 30 dana u kojem mora dobiti apsolutnu većinu u Vijeću.

Ako niti nakon isteka ovog roka ne budemo imali proračun, aktualni gradonačelnik postaje bivši, a vlast preuzima državni povjerenik koji je u roku od 60 dana dužan raspisati prijevremene izbore.

Povezani članci

Who's Online

We have 498 guests and no members online