Rebalans proračuna Splitske županije od 3,7 milijuna kuna

evala laveIzmjenama i dopunama proračuna odgađa se realizacija pojedinih manje važnih projekata u iduće trogodišnje razdoblje financiranja Splitsko-dalmatinska županijska skupština u ponedjeljak će raspravljati o rebalansu ovogodišnjeg proračuna, prema kojem bi proračun trebao narasti za 3,7 milijuna kuna ili 0,8 posto u odnosu na prvotno planiran. Ta će se odluka donijeti unatoč smanjenju temeljnih matičnih prihoda od 5,1 posto u odnosu na plan ili 8,6 posto u odnosu na ostvarenje u 2009. godini ...


REBALANS

Rebalans proračuna Splitsko-dalmatinske županije od 3,7 milijuna kuna

Piše: Irena Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Izmjenama i dopunama proračuna odgađa se realizacija pojedinih manje važnih projekata u iduće trogodišnje razdoblje financiranja. Procjenjuje se da će Županija ukupni manjak prihoda sanirati u razdoblju do 2013. godine.

Izdaci na razvojne programe su 150 milijuna kuna, što je osam milijuna kuna ili 5,1 posto manje u odnosu na početni plan. Najveće umanjenje odnosi se na programe u graditeljstvu i komunalnim poslovima, za oko 4,3 milijuna kuna, te u gospodarstvu za četiri milijuna kuna. Najveći razlog su golemi gubici Doma zdravlja koji će se pokušati sanirati. Ta je ustanova ostvarila gubitak od 69 milijuna kuna.

Rebalansom će se za Dom zdravlja osigurati 17,1 milijun kuna iz matičnih izvora, te 8,5 milijuna kuna iz viška prihoda u 2009. godini. Tako će Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb dobiti 26,1 milijun kuna ili 21,1 posto više u odnosu na plan, a prosvjeta, kultura i šport 959.000 kuna ili 0,6 posto više.

Upravni odjel za gospodarstvo, razvitak i europske integracije svoj će proračun »podebljati« za 737.000 kuna ili 1,3 posto, dok će onome za pomorstvo i turizam proračun biti stanjen za 167.000 kuna ili 1,4 posto u odnosu na plan.

Upravni odjel za prostorno uređenje pretrpjet će rezanje od 10,5 posto, tajništvo 7,5 posto, Ured župana 8,6 posto, a Upravni odjel za proračun i financije čak 1,5 milijuna kuna ili 2,8 posto. Izdvajanja za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša smanjuju se za 4,2 milijuna kuna ili 8,4 posto u odnosu na plan.

Do kraja godine Županija će uprihoditi 17,1 milijun kuna ili 11,1 posto manje od poreza i prireza na dohodak. Neporezni prihodi se planiraju u visini od 20,6 milijuna kuna ili 25,9 posto više od početnog , što je rezultat povrata kratkoročnih pozajmica vlastitih trgovačkih društava, te povrata dijela nerealiziranih sredstava Fonda za poljoprivredu i agroturizam.

Planiraju se ukupni rashodi i izdaci po svim izvorima od 20,2 milijuna kuna ili 4,3 posto više od početnog, odnosno 15,5 milijuna kuna ili 3,2 posto više od ostvarenja u 2009.

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online