Osnovan ogranak Pametno Split

Na sinoć održanoj Osnivačkoj skupštini osnovan je ogranak Pametno Split. Poslije Zagreba, Varaždina i Rijeke, Pametno od sada i formalno djeluje kao ogranak u svom gradu, na području Splita. Za predsjednicu ogranka Split izabrana je Kristina Vidan, tajnik je Sani Mardešić, članovi predsjedništva: Natalia Bazina, Renato Čupić, Ranko Goić, Stjepan Grubišić, Ivica Puljak, Marijana Puljak i Branimir Urlić. Stranka Pametno ovim korakom širi svoju nacionalnu priču, gradi temelje i strukturu za dugoročan uspjeh i Hrvatske i grada Splita. Dokazali su kako politika može biti drugačija – rad za opće dobro i stvaranje društva jednakih mogućnosti za sve. Rješenja su teška, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnim razinama, ali su dostižna napornim i predanim radom..

Split će biti pametan grad

Izvor: Pametno.org

- Osnivanjem ogranka nastavljamo nuditi pametna rješenja i poticati naše sugrađane na aktivaciju i svladavanje izazova kojih je, nažalost, svakim danom sve više. Split je trenutno u fazi stagnacije, a zaslužuje biti ravnopravan s modernim i razvijenim europskim gradovima. Da bismo to i ostvarili potrebno je puno rada, volje i truda. Mi ih imamo, dokazali smo vjerodostojnost i prioritete. Cilj nam je Split učiniti pametnim gradom na svim razinama. Vrijeme je da prestane politika osobnog interesa i prekomjernog zapošljavanja u gradska poduzeća, da se riješi Karepovac, povuku sredstva iz EU fondova, uredi popis gradske imovine i još mnogo toga - naglasila je Kristina Vidan, predsjednica novoosnovanog ogranka Split i dodala – Već sljedeći lokalni izbori prilika su da Split postane pametan grad.
 


NAJAVA

Stranka Pametno u četvrtak osniva ogranak Split

Nakon osnivanja niza ogranaka stranke Pametno diljem Hrvatske (Zagreb, Osijek, Rijeka, Varaždin..), slijedi osnivanje ogranka u gradu u kojem je nakon dvogodišnjeg sjelovanja u društvenom i političkom životu "Građanska inicijativa za pametne ljude i pametan grad" prerasla u stranku Pametno.

Stranka čiji članovi žele živjeti u europskoj Hrvatskoj, u zemlji kojom će upravljati novi ljudi, stručni i  sposobni, nikako podobni, koji žele gledati u budućnost i stvarati zemlju koja će se temeljiti na znanju, struci i radu, i kojima je, umjesto da se bave prošlošću, važno gdje smo danas i gdje ćemo biti 2031. godine, poziva članstvo i sve zainteresirane na Osnivačku skupštinu Ogranka Split, koja će se održati u četvrtak, 12. svibnja 2016. u 19.30 sati u sjedištu stranke Pametno, Split, Gundulićeva 26a (ex. Dalma), 3. kat, soba 305).

Na Skupštini će se birati predsjednik, tajnik i 7 članova predsjedništva ogranka Split. Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red.

  1. Usvajanje dnevnog reda;
  2. Usvajanje Poslovnika o radu Skupštine;
  3. Izbor Radnog predsjedništva, Izbornog povjerenstva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika;
  4. Izbor predsjednika;
  5. Izbor članova predsjedništva;
  6. Izbor tajnika;
  7. Odluka o adresi sjedišta Ogranka;
  8. Odluka o upisu u Registar političkih stranaka Ministarstva uprave;
  9. Ostale točke iz djelokruga rada Skupštine.

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and no members online