Rukomet (Ž): Već viđeno..

rukometašiceRK ORKAN – ŽRK SPLIT  20:31 (5:15). Utakmica vrlo slična onoj u Zadru. Započeli smo je u istoj postavi kao i u Zadru i na isti način omogućili protivnicama da lagano stvore veliku razliku. A onda kola lako krenu nizbrdo. A kako i ne bi išla kada nam krila više igraju na kukalo negoli što sudjeluju u igri; kada nam bekovi, em ne vide krila, em nemaju skok šuta, kada nam srednjak umjesto da bude asistent našim igračicama bude najbolji asistent protivnicama (naročito na početku utakmice) i kada nam pivot igra tako da nam stalno dokazuje da ona to nije!?! Kada ovo znamo (i mi i trener koji tu postavu ipak forsira!?!)  ...


SOLIN
GSD „Solin“, 05.11.2011.

2.HRL-jug (ž) – 7. kolo

 

RK ORKAN – ŽRK SPLIT  20:31 (5:15)

Izvor: rkorkan.com

Kada ovo znamo (i mi i trener koji tu postavu ipak forsira!?!) onda su jasni slijedeći podaci: 11 krivih dodavanja (od toga 9 realiziranih kontri i 2 realizirane polukontre), 7 probijanja i koraka, 6 izgubljenih lopti, 4 promašena sedmerca, prvi gol iz igre u 28. minuti!?! Jedina koja je u ovom dijelu „bila svoja“ da tako kažemo, je Mladena.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto malo bolje. Naročito kada je Luce igrala na srednjega, kada su se Mirje i Marina izmjenjivale na pivotu i beku, te Ivana na desnom a Sara na lijevom krilu. Tada je i Vinki bilo lakše igrati. Svoj pozitivan doprinos je dodala i malo iskorištena Šćurla. Tada je lopta išla malo brže, tada smo i igrali rukomet. Ali samo tada, jer smo u pojedinim momentima ipak (neobjašnjivo opet?!?) igrali  sa onom početnom  postavom  kada su se, naravno, opet događale one prije spomenute greške.

A što kazati za kraj? Ništa posebno. Tu smo gdje smo. Treba raditi i raditi. Treba više davati povjerenja mlađim igračicama. Treba još više raditi na ispravljanju individualnih grešaka. I treba, ovo posebno izdvajamo, raditi na uigravanju cijele momčadi. Uostalom, to nam je i bio plan za ovu godinu. Jer, ne treba zaboraviti da smo mi ekipa koja je ako izuzmemo Mirju i Raku, zasigurno najmlađa u lizi. A njima dvima je sve teže uskladiti sve svoje  privatne i poslovne obveze sa cjelovitim obvezama ekipe. Još ako se na to nadovežu zdravstveni problemi, onda nam je puno toga jasnije.

Onda, ova mlada ekipa, koja je tri dana prije prvog kola zbog privatnih razloga ostala bez dvije igračice (Voloder i Caktaš) koje su trebale biti nosioci igre u ovom prvenstvu, jednostavno mora zbog svog neiskustva imati velike oscilacije u igri. Stoga, uz nastavak dobrog rada, dobre igre i pravi rukomet očekujemo tek dogodine.

Red je da spomenemo i protivnice te im čestitamo na više nego zasluženoj pobjedi. Sudački par koji nije imao težak zadatak, uz par sitnih, a nebitnih greškica na obje strane svoj zadatak su obavili korektno.

RK „Orkan“:

Delić (8+0), Šćurla 1, I.Banović 2, Čulić 1, M.Ercegović 7 (3), V.Mimica 2, Čikotić, Balić, A.Mimica (0), M.Banović 2, L.Ercegović 5, Ribičić, Pecić, Pelivan;
Trener: Zlatko Grubiša

ŽRK „Split“:

Poljičanin, Radošević 2, Ćuk, Šarić 10, Glavan 4, Kragić 6, Brkić, Jukić, Gudelj 3, Mordžin 3, Kovač, Lonac, Dračevac, Matijaš 3, Brkić;
Trener: Marinko Boban

Suci: Dražen Anušić i Dubravko Vukovac (oba Split)
Nadzornica: Nataša Lončarević (Metković)

RK Orkan - ŽRK Split


Rezultati 7.kola


VRANJIC - SPLIT 2010 15:22(9:10)
ORKAN -    SPLIT  20:31 (5:14)
KAŠTELA - HOTELI MAKARSKA 21:22 (9:10)
TROGIR - ZADAR    24:26 (10:13)
KNIN - nema protivnika
METKOVIĆ - nema protivnika

Povezani članci

Who's Online

We have 289 guests and no members online