Vlada i DIV potpisali ugovor o Brodosplita

škver bluesDanas je nakon godina pregovaranja, dogovaranja, usaglašavanja sa Europskom komisijom konačno potpisan ugovor  o preuzimanju splitskog škvera. Da li će ova "posljednja šansa" donijeti bolje dane škverskim navozima i samim škveranima vrijeme će pokazati. No ugovor je potpisan. U ime Vlade paraf je na njega stavio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a u ime kupca, malog samoborskog DIV-a Tomislav Debeljak. Kupac se obvezao na ulaganje od 2,4 milijarde kuna do veljače 2018. Ulaganje države je 1,5 milijarde kuna. Obaveza investitora je zadržavanje dvije tisuće radnika Brodosplita (od sadađnjih 3.400) u brodogradnji ...

ŠKVER BLUES

Vlada i DIV potpisali ugovor o preuzimanju splitskog škvera

Izvor: Slobodna Dalmacija

Prema dokumentu Ministarstva gospodarstva o 'Brodosplitu' koji je danas stavljen na uvid javnosti, ukupni troškovi restrukturiranja tog brodogradilišta iznose 13 milijardi kuna.

Kupac se, prema istome izvoru, obvezao na ulaganje od 2,4 milijarde kuna  pri čemu zadnja uplata 40 posto ukupnog ulaganja, odnosno 414 milijuna kuna, treba biti uplaćena do 28. veljače 2018. Ulaganje države je 1,5 milijarde kuna. Same dionice 'Brodosplita', prema istome izvoru, DIV će platiti 3,7 milijuna kuna.

potpisan ugovr za prodaju brodosplita

- Obaveza investitora je zadržavanje dvije tisuće radnika u brodogradnji, no uvjeren sam da će ih biti i više zaposleno – ocijenio je Vrdoljak.

Tomislav Debeljak osvrnuo se na trogodišnje pregovore o kupnji 'Brodosplita' ocjenom kako je DIV u tom procesu 'prošao sve i svašta'. Ali, dodao je, dobro je da je tako bilo jer je snimljen svaki detalj u škveru koji je bitan za nastavak poslovanja.

- Uz ugovor, imamo i moralnu obavezu da uspijemo u Brodosplitu, vjerujem da će uspjeh doći i prije nego što je zamišljeno u planu restrukturiranja – poručio je Debeljak.

panamax

Iznoseći podatke o narudžbama, vlasnik DIV-a otkrio je da bi 11.ožujka ove godine mogli biti finiširani pregovori sa naručiteljem više brodova iz 'Brodosplita'.

Predsjednik Nezavisnog sindikata 'Brodosplita' Zvonko Šegvić kazao nam je da će se vrlo brzo pokazati što od izrečenoga na svečanosti potpisivanja deklaracija, a što stvarnost.

Detalji iz splitskog škvera - Brodosplita
Novogradnja u moru...

Detalji iz splitskog škvera - Brodosplita
Samo da bude posla ...

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online