Počinje 2. Omiš Guitar Fest

Omiš guitar festVlatko Stefanovski, Sead Zele Lipovača, Carlo Marchione, Muris Varajić, Petar Čulić.., tek je dio gitarskih velikana koji će se okupiti na 2. Omiš Guitar Festu koji će se održati od 6. do 10 travnja. - Jedinstveni smo u svijetu jer je ovo jedini festival na kojem su objedinjene električna, akustična i klasična gitara - kazuje za DalmacijaNews organizator i magistar klasične glazbe Neno Munitić. - U sklopu festivala održat će se natjecanje, radionice, izložbe gitara, predavanja, ali naravno i dobra zabava na kojoj će se ove godine okupiti 220 natjecatelja iz trinaest zemalja i preko dvije tisuće gostiju . I ono što je zanimljivo, prvi put u svijetu će se okupiti na jednom mjestu najbolji gitaristi sa nekog prostora koji će po završetku manifestacije i svirati zajedno ...


OMIŠ GUITAR FESTIVAL

I Zele Lipovača stiže u Omiš - "Hoću samo pola teće škampi na buzaru"

Piše: Mirela Meić / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews

I splitske snage imaju svog predstavnika među najvećima,  gitaristu Antu Pupačića Pupija kojeg osim po legendarnom uvodnom solu u Thompsonovoj pjesmi Geni kameni, mnogi pamte po njegovoj dugoj kosi.

RockerRASPORED FESTIVALSKIH DOGAĐANJA 

- Moja funkcija je pomoći Neni što više, biti član žirija u onom natjecateljskom dijelu I dakako svirati I zabaviti se. Ovo je za mene veličanstveni događaj jer će se u jednom trenutku u jednom malom Omišu zateći svi najbolji gitaristi sa ovog dijela svijeta. I po završetku festivala svirati zajedno – raduje se poznati gitarist i skladatelj.

Ante Pupačić Pupi

- Onaj edukativni dio festivala je zasigurno najvažniji jer će mladi gitaristi na radionicama učiti od najboljih I zamislite kakva bi sreća bila da smo mi kad smo započinjali učiti svirati gitaru, ovako nešto imali – otkriva nam Pupi, te dodaje:

- Dok Vlatko Stefanovski bude držao tzv. Masterklas, mladi će mu gitaristi kao u školi moći postavljati pitanja, a on će ih uputiti u sve tajne dobre svirke. To je nevjerojatno!

Kako ste zaokružili financijsku situaciju?

- Nije lako u ovim vremenima besparice organizirati ovakvu manifestaciju sa toliko velikim imenima. Imao sam strah kolike svote novca će pojedinci tražiti za svoj dolazak i onda su me naravno oni najveći najviše i iznenadili. Dolaze bez honorara jer poznaju koliko sam truda uložio u edukaciju mladih dok sam pet godina držao katedru gitare na Visokoj školi u Lovranu - ističe Neno, te dodaje:

- Sead Zele Lipovača imao je samo jedan uvjet: "Pola teće škampi na buzaru" - smije se Neno.

Neno Munitić

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online