Split: Bolje dat popust nego imat prazne postelje

Izjava ministra turizma Damira Bajsa, izrečena u utorak, da su rezultati rezervacija najbolji kod kvalitetnijeg smještaja, zatim u privatnom smještaju i marinama, pokazuje se točna i u Splitu. - Cijene su ostale na lanjskoj razini. Nismo ih imali potrebe spuštati. Jer nam podsezona ove godine ide bolje nego lani - kazala je Ana Zaratin iz udruge privatnih iznajmljivača "Spalato" o početku ove sezone u Splitu. - Prilagođavamo se tržišnoj situaciji, a Split je prema percepciji destinacija za koju se bukira u zadnji čas, tako da u špici očekujemo naše tradicionalne goste kao što su Talijani - kaže Jozo Tomaš direktor hotela "Park" ...

SPLIT

Bolje dat popust nego imat prazne postelje

Piše: Franka Babić / Slobodna Dalmacija


Tajnica udruge privatnih iznajmljivača "Spalato" Ana Zaratin kazala je da će se krajem tjedna skupiti podaci članova udruge pa će se znati kakvo je stanje s bukingom, no s popunjenošću svojih smještajnih jedinica je zadovoljna.


Cijene kao i lani

- Cijene su ostale na lanjskoj razini. Nismo ih imali potrebe spuštati. Jer nam podsezona ove godine ide bolje nego lani - kazala nam je Zaratin o početku ove sezone.

I hotel "Park", kako je rekao direktor hotela Joze Tomaš, u predsezoni nema problema pa su primjerice prvih 10 dana lipnja kapaciteti bili ful popunjeni.

- Prilagodavamo su tržišnoj situaciji, a Split je prema percepciji destinacija za koju se bukira u zadnji čas, tako da u špici očekujemo naše tradicionalne goste kao što su Talijani.

Spremni smo i na popuste pa primjerice, ako neke smještajne jedinice ostanu prazne za vikend, maksimalni popust mogao bi iznositi od 10 do 15 posto - zaključio je Tomaš.


Zadovoljni predsezonom

U hotelu "Art" također su zadovoljni predsezonom, mjesec svibanj bio je bolji od prošlogodišnjeg.

- U prvim danima lipnja kapaciteti su dobro popunjeni, a sada očekujemo što će biti sa sezonom. Svjesni smo i da će biti storno rezervacija, ali ići ćemo dan za danom.

Otvoreni smo prema popustima, uz određene uvjete, primjerice gotovinsko plaćanje, bolje nego da nam sobe stoje prazne - kazali su u "Artu".


S kruzera manje na obalu

Katja Gavranić, direktorica agencije "Elite travel" koja se, među ostalim, bavi i organiziranje tura i izleta za organizirane grupe, primijetila je da nema mjesta panici, iako je primjetan pad bukinga za dnevne izlete za 20 do 30 posto.

Kruzeri dođu puni u luku, jer ih gosti rezerviraju po povoljnim cijenama, no manje izlaze na obatu. Ne traže ono što ne mogu platiti - ustvrdila je Gavranić.

Povezani članci

Who's Online

We have 486 guests and one member online

  • admin