Prosvjed u Dugom Ratu zbog prekida suradnje s JP Promet

Skupina stanovnika općine Dugi Rat u ponedjeljak, 24.6. su ispred zgrade općine Dugi Rat prosvjedovali zbog nedavne odluke Općinskog vijeća o nepotpisivanju novog ugovora s JP Promet, piše Dalmatinski portal. Općinsko vijeće je izglasalo da neće ovlastiti načelnika Jerka Roglića na potpisivanje novog desetogodišnjeg(!) ugovora o financiranju Prometa s 1,25 milijuna kuna godišnje(!). Razlog nepotpisivanja je isključivo financijske prirode, s obzirom na to da su dosad plaćali Prometu 350 tisuća kuna godišnje. Riječ je o poskupljenju usluga JP Promet od čak 357%!¨Dakle 3 i po puta više traži promet za istu razinu usluge. Barem dok ne kupe novije autobuse... Pa tko bi to financijski normalan i odgovoran potpisao? Uprava JP Promet do sada nije imala sluha niti volje sjesti za stol s dugoraćanima i pokušati rješiti problem na obostrano zadovoljstvo.
Uslugama JP Promet koriste se uglavnom mještani općine zaposleni u Splitu te naši studenti i učenici splitskih fakulteta i škola, a ljeti i naši turisti. Kako je još prošlog tjedna medijima rekao načelnik Jerko Roglić, usluge prijevoza trebao bi preuzeti lokalni prijevoznik Dalmatinac iz Sumpetra, no teško da će isti moći, a pogotovo smjeti, pokriti sve najvažniije stanice na području Splita. Nije da se Dalmatinac ne trudi, evo ovih dana uvodi i noćne linije Split - Podstrana - Dugi Rat - Omiš i nazad , a razina usluge, na linijama koje voze i jedni i drugi, je općenito bolja nego kod JP Promet.
Ovaj neočekivani rasplet događaja stvorio je veliki problem mještanima i učenicima koji su umjesto da Prometovim autobusima odu jutros u Split i bučno prosvjeduju ispred zgrad uprave JP Promet dok ih uprava ne primi, dakle da potraže rješenje na izvoru problema, tamo gdje se on i jedino može rješiti, preispitivanjem ugovora "bačenog pred" općinare na potpis i usklađivanjem prevelikih financijskih apetita javnog prijevoznika s onim što općina može financijski podnjeti za razinu usluge koju nam JP Promet pruža.
Ali avaj, tko će po zvizdanu sad ići do Splita, pa se grupa stanovnika općine Dugi Rat danas okupila u svom malom mistu, ispred zgrade Općine, kako kažu, prosvjedovati zbog nepotpisivanju novog ugovora s Prometom.
Osobno, mislim da su falili adresu, upravna zgrada JP Prometa i ured Miroslava Delića, predsjednika uprave JP Promet su prave adrese za prosvjedovati. A kako živimo u digitalnom dobu nekima bi mogla dobro doći i email adresa predsjednika uprave JP Promet:  miroslav.delic @ promet-split.hr je službeni email dotičnog gospodina, pa ako mu netko želi poslati pozdrave iz Dugog Rata i ostalih malih mjesta na Jadranskoj uspornici, te poručiti kako se osjeća...
Naša općinare u ovom slučaju moram pohvaliti za ovu tešku odluku, jer da su potpisali OVAKAV ugovor trebalo bi ih sve pozvati na ostavku zbog nerazboritog trošenja proračunskih sredstava. Pristati na poskupljenje (istih usluga) od čak 357%. WTF? Jest da i našom malom općinom (kao i vrhom JP Promet) vlada HDZ, ali ni oni više ne smiju potpisati baš svaku očitu financijsku dubiozu ili, nemojmo se lagati, pristati na reket.

Novi prosvjed ispred zgrade općine u Dugom Ratu je najavljen za četvrtak u 9 sati.

PROSVJED U DUGOM RATU

Piše: Mladen Banović

-  A di je više šezdesetka ??

Povezani članci

Who's Online

We have 112 guests and no members online