Mjesec dana do Omiš Guitar festa 2013.

Omiš guitar fest 2013.Iako je ostalo mjesec dana do početka četvrtog Omiš guitar festa (18. – 20. travanj, 2013) organizatori su otkrili veći dio programa, kao i fond nagrada za pobjednike natjecanja. Iz udruge "Male žice" ponosno ističu da su prijave natjecatelja stigle iz Rusije, Austrije, Srbije, Poljske, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Crne Gore, pa čak i iz Nepala! Od najvećih imena organizatori su potvrdili dolazak španjolske flamenco atrakcije Barcelona flamenco, dvoje sjajnih mladih gitarista iz Srbije - Mladena Pecovića prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji električna gitara i Vojina Kocića osvajača nekoliko najvećih svjetskih natjecatelja u klasičnoj gitari, također je najavljeno sudjelovanje i Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića iz Crne Gore, te mladog makedonskog gitariste Darka Bageskog ...

OMIŠ GUITAR FEST 2013.

Izvor: Omis guitar fest

“Ovo nije konačna lista sudionika, a cjelokupni prihod od ulaznica sa super finala u električnoj gitari ide djeci sa poteškoćama u razvoju koja će biti gosti festivala“, rekao je Neno Munitić, direktor festivala.

Kvaliteta i značaj festivala prepoznale su veliki svjetski brendovi i kompanije poput Strings by mail i Elixir, a organizatori su na Sajmu gitara i gitarske opreme potvrdili dolazak MK Guitars iz Bosne i Hercegovine, zatim Giannisa Palaodemopulosa iz Grčke, te još mnogih drugih.
Bogat nagradni fond

Izvjesno je da će nagradni fond za najbolje sudionike natjecanja iznositi više od deset tisuća eura.

Pored vrijednih nagrada u opremi, pobjednik u kategoriji električna gitara dobit će i sedmodnevno ljetovanje za dvoje u gradu Omišu, plaćene koncerte, te video spot sa nastupa u visokokvalitetnoj produkciji.

Najavljeno je i proširivanje nagradnog fonda, ali organizatori nisu htjeli da otkrivaju o čemu se radi dok svi detalji ne budu precizirani.


Poznat veći dio programa festivala

Prvog dana, 18. travnja, u 20h je svečano otvaranje Omiš guitar festa u restoranu Ribnjak kampa Galeb uz koncert Mladena Pecovića, sav prihod od ulaznica i dobrotvorne aukcije ide udruženju Agape kao pomoć za djecu sa invaliditetom.

Ovom prilikom bit će otvorena i izložba rock fotografija djece oboljele od multiple skleroze iz Udruženja Srce iz Splita koja će nastupiti u samom programu otvaranja.

U okviru otvaranja održat će se i super finale u kategoriji električne gitare i discipline glas i gitara.

Također, prvog dana festivala, organizirat će se i modna revija gitara i nakita mlade omiške dizajnerke De Lene i modne marke Galeb.

Drugog dana festivala, 19. travnja, u 19h održat će se koncert klasične gitare na kome će nastupiti Darko Bageski (Makedonija), Vojin Kocić (Srbija) Duo Cerović - Krivokapić (Crna Gora), te kvartet Laurum (Hrvatska).

Nakon koncerta predviđeno je (d)ruženje uz dalmatinsko večer u Gusarskoj konobi.

Trećeg dana, 20. travnja, je svečano zatvaranje festivala u hotelu Plaža uz nastup Barcelona flamenco, a nakon toga sledi opuštajuća jazz atmosfera uz sastav Repassage iz Splita u Gusarskoj konobi.


Plakat - Omis Guitar Fest 2013

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online