Iz Regije..

Uzbuna u Omišu samo zbog vježbe

sš jure kaštelan omišEksplozije su jučer nešto prije podne odjekivale središtem Omiša, dok je gusti dim sukljao kroz prozore Srednje škole "Jure Kaštelan" iz koje se čulo zapomaganje zatočenih učenika. Na licu mjesta ubrzo su se pojavili vatrogasci, liječnici, policajci i gorski spasioci, da bi nakon pola sata vatra bila ugašena, a svi unesrećeni zbrinuti. Premda su sirene za uzbunjivanje istinski uzbunile one koji nisu znali što se događa, razloga za paniku nije bilo jer je zgrada škole samo poslužila kao poligon za pokaznu vježbu "Omiš zajedno" ...

U SREDNJOJ ŠKOLI "JURE KAŠTELAN" OMIŠ RAZNE SLUŽBE S LOKALNIM HGSS-om USPJEŠNO ODRADILE POKAZNU VJEŽBU

Uzbuna u Omišu samo zbog vježbe

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Pred brojnim građanima i iznenađenim gostima obližnjega hotela kojima nije trebalo dugo da se snađu i isuču kamere, uvježbanost i spremnost za djelovanje u najtežim incidentnim uvjetima pokazali svi brojni pripadnici omiških i županijskih interventnih postrojbi, kao i volonteri Crvenoga križa.

A svoj obol, kao sjajni glumci, dali su i srednjoškolci predvođeni ravnateljicom Adom Kuvačić.

U vježbi, koju su osiguravali djelatnici Policijske postaje, sudjelovali su vatrogasci iz Omiša, Gata i Kučića, ekipe Hitne pomoći, postrojba Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a najveći pljesak okupljenih pobrali su članovi Gorske službe spašavanja Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 85 guests and no members online