Jedrenjaci za odmor iz snova

jedrenjak Otac IvanKako najbolje upoznati našu obalu, njezine skrivene luke, ribarska mjestašca, romantične uvale, nepredvidljive škoje, blagodati koje u svojoj raskoši nudi više od tisuću otoka? Automobilom, autobusom, pješačenjem, spavanjem u šatorima, vrhunskim hotelima? Sve stoji, svaka od tih opcija nudi svoje mogućnosti, no jedna koja ipak daje najbolji uvid u lepezu ljepota vezana je ipak uz drugo prijevozno sredstvo - drveni jedrenjak ...


PLOVITI SE MORA

26 brodova za odmor iz snova

Agencija I.D. Riva Tours pod motom "Vaše je da uživate, a naše da Vam to omogućimo" nudi nezaboravna krstarenja Jadranom

Kriljanski jedrenjaci

Piše: Tanja Šimundić-Bendić / Slobodna Dalmacija
Foto: I.D. Riva
Izvor: Slobodna Dalmacija

Takvom plutajućom kućom putnik namjernik može stići u uvale u kojima ljudska noga još kročila nije, okupati se na plažama udaljenim od prometnih turističkih ruta, zapravo okusiti sve čari ljeta koje se pamte za cijeli život.

Ugoda na prvom mjestu

To nije nemoguća misija, dovoljno je tek uvidjeti ponudu s našeg tržišta i dati povjerenje nekoj od agencija kojima je osnovni cilj pružanje ugode svakom svom putniku namjerniku.

brod mirabelaTakvu poslovnu politiku vode i u turoperator agenciji I.D. Riva Tours iz Munchena, koja u svojoj ponudi, kao vodeću, nudi uslugu nautičkog turizma, tj. upoznavanje ljepota našeg otočja plovidbom na brodu. Putovanje je to koje ujedinjuje tri osnovna elementa: avanturizam, i to u onolikoj mjeri koliko ga želi svaki od putnika, čisti anti-stresni program i neviđenu dozu ugode i relaksacije.

- Vaše je da uživate, a naše je da vam to omogućimo - jedno je od poslovnih krilatica marne i profesionalne ekipe, koja je i ovog ljeta na svojim motornim brodo'rima, s hrvatskom obalom upoznala brojne domaće i strane goste. Ljeto još nije ni prošlo, no čvrsta skupina profesionalaca već aktivno radi na novom, za predstojeću sezonu pripremajući sva čuda i ture koje doslovce možete upoznati tek ako se odlučite na krstarenje.

A tko nema jedrilicu, ili makar prijatelja stoje posjeduje, ima zato I.D. Riva Tours, a s njim i u paketu i 26 brodova, ovisno o ukrcajnim lukama, raspoređenih po cijeloj obali prema sjeveru ili jugu.

S obzirom na lokalitete, jedna je ruta vezana uz dalmatinske otoke do Dubrovnika, druga za UNESCO gradove gdje se dotiču
Zadar, Šibenik, Split, slapovi Krke, Kornati i sjeverni dio, a treća za dalmatinske otoke upotpunjene Lastovom i Visom - kažu u agenciji.

Nautučki turizam je poseban; koliko je lokaliziran uz drvenu plutajuću kuću, tolikoje i slobodan, otvoren, isto kao i svaka nova luka ili uvala što se svakodnevno posjećuje. Brod je mjesto što podnosi ležerni izgled, neopterećenu ca-sual varijantu, on je zapravo kultura življenja, u kojoj je sve podređeno zabavi i guštanju gostiju.

A da bi se takvo što i ostvarilo, brine se kapetan, alfa i omega, čovjek koji o brodu, svom osoblju i rutama kojima plovi zna ama baš sve.

brod Maček

- Naši motorni brodovi imaju ono nešto posebno, dušu, a ona proizlazi iz činjenice da su plutajuće kuće, kako ih nazivamo, uvijek u vlasništvu obitelji. Upravo te obitelji, najčešće podrijetlom iz Krila Jesenica, na brod gledaju kao na svoje dijete. Rezultat je golema skrb i pažnja o brodu, te komfor koji gostima donosi čistu ugodu. Naši se ljetni nautičari uvijek iznenade lijepim kabinama, očuvanom drvenarijom, kombinacijom starog i modernog, koja se tako prirodno uklapa u raskoš naših uvala - kažu u I.D. Riva Tour-su.

Teško da se mogu nabrojiti sve prednosti koje ovakav tip ljetovanja nudi, od upoznavanja povijesnih lokaliteta, kulturnih spomenika, gastronomske ponude, do specijalnih programa kao što subicikliranje, pješačenje, posjet nudističkim zonama, ili obične relaksacijske - cappuccino ture. Jedno je sigurno, ovakav odmor nećete zaboraviti, jer raj na zemlji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Najskrovitije uvale

-S  prirodom u harmoniji - moto je agencije I.D. Riva Tours, koja svojim gostima jamči ulazak u najskrovitije uvale, malena mjestašca, gradove s tisućama priča.

Profesionalno osoblje zna što gostu treba, od brige za najsitnije detalje, počevši od osiguranja mjesta za parking auta dok vlasnici borave na nekoj od tura, do ispunjenja zahtjeva vezanih uz nabavu bicikla ili nekog dijela opreme.

Za skupine koje broje od 13 do 25 gostiju stalno se brine tri do pet članova posade, koji u zajedničkim dogovorima s gostima kreiraju svakodnevne nauičke orare.

Od aktivnog odmora do cappuccino programa

brod TomaKanuing, rafting, pješačenje, brdski biciklizam, planinarenje, posjet nudističkim plažama, nacionalnim parkovima, zaštićenim dijelovima prirode, poznatim restoranima, mjestima s autohtonom gastronomskom ponudom, sve te i brojne druge željice nude se u okviru nautičkog krstarenja na brodovima I.D. Riva Toursa.

Aktivan odmor, ili cappuccino program, kao svojevrsni rezime svih mogućnosti, izazivaju veliku pažnju gostiju od kojih se mnogi, s novim ljetima, opet u istom aranžmanu, ali na drugim rutama, vraćaju na našu obalu.

Ljeto još nije ni prošlo, no skupina profesionalaca već aktivno radi na novom, za predstojeću sezonu pripremajući sva čuda i ture koje doslovce možete upoznati tek ukoliko se odlučite na krstarenje Jadranom.

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online